Játszóterek építése, fenntartása és karbantartása

Korszerű, kalandra hívó környezet kicsik és nagyon számára egyaránt

A mai játszótér beruházások nagy része közterület tervezés részeként valósul meg, azonban külön előírások, szabványok vonatkoznak rá.

A DeerGarden játszóterei a vonatkozó EU-s és hazai biztonsági előírásoknak megfelelnek, melyet az építést követően minden esetben tanúsítvány igazol.

A szigorú szabályozás miatt ezért külön figyelmet és tervezést igényel, hogy a jogszabályban előírtaknak minden játszótér tökéletesen megfeleljen. A városi játszóterek lehetnek nyitottak, elkerítettek és őrzöttek. Az utóbbi időben az éjszakára zárható gyermekbarát kertek a jellemzőek, ezzel is elősegítve a közterületek állapotának megóvását.

Játszóterek építése, fenntartása és karbantartása

Felszabadult szórakozás biztonságos környezetben

Egy játszótér építésénél kiemelt szerepe van a koncepció kialakításának, amely minden felhasználó szempontjait figyelembe véve születik meg. Ennek hiányában a tervezés fókusza könnyen eltolódhat az eszköz-érték maximalizálása felé, amely nem mindig jelent valós többlet értéket a gyerkőcök és szüleik számára. A játszótér-tervezés globális jógyakorlatában kialakult egy egyetemes szempontrendszer, amely az inkluzív játszóterek megalkotásához nyújt iránymutatást a speciális igényű gyerekek és felnőttek igényeinek figyelembevételével. Ilyen szempontok például az egyszerű működtetés, a jó átláthatóság, a könnyű hozzáférés minimális erőkifejtéssel, illetve a megfelelő hely és méret biztosítása.

Természetesen nemcsak a speciális igényű lurkók biztonsága elsődleges, hanem minden játszani vágyóé. Játszótereink tervezésénél mindig a biztonságot tekintjük fő irányelvnek. Külön figyelmet fordítunk arra, hogy a színhasználat és a gyermekek látóhorizontján való térbeli tagolás segítse a tájékozódást. Tervezéskor a különböző korcsoportok mozgás- és térigénye alapján alakítjuk ki az eszközparkot, illetve figyelembe vesszük a természeti környezet adottságait, árnyékolási lehetőségeket és a zöldterületek arányát is.

Játszótereink ismérvei

Biztonságos kialakítás

Speciális igényekre tervezve

Tökéletes összhang a környezettel

Magánkerti és közterületi játszótereknél is a biztonságra helyezzük a hangsúlyt. A prémium játszótéri eszközöket is úgy válogatjuk össze megrendelőinkkel közösen, hogy azok minden korosztályt és minden speciális igényt lefedjenek. A fenntartási szolgáltatásunk tartalmazza ezen eszközök karbantartását is, így a lurkók hosszú távon teljes biztonságban élvezhetik a szabadtéri kalandokat.

Játszótér építés

Bontási, előkészítési munkák

Bontási, előkészítési munkák

Új játszóterek építése során elvégezzük a burkolt és burkolatlan felületek bontását és gondoskodunk a keletkezett hulladék elszállításáról.

Tereprendezés

Tereprendezés

Erre szakosodott gépparkunkkal vagy kézi erővel hajtjuk végre a tereprendezési feladatokat, valamint a  termőföld  és a talajkeverék szállítását is.

Növénytelepítés

Növénytelepítés

Egy kertész cég munkáinak magját képező tevékenység, melynek során egy- és kétnyári virágfelületek tervezését, telepítését, cserje, évelő, talajtakaró és díszfű felületek létrehozását és gondozását, valamint díszfák telepítését végezzük el.

Játszótéri eszközök

Játszótéri eszközök

A jogszabályi megfelelés céljából kihelyezett játszótéri és kültéri sportnál elengedhetetlen eszközök - homok és mulcs esés védők, öntött gumiburkolatok, stb. - kialakításában is széleskörű tapasztalattal rendelkezünk és a legmegbízhatóbb gyártók termékeivel dolgozunk.

Burkolatok

Burkolatok

Burkolatok széleskörű választékából választhatnak ügyfeleink, amelyeket a parképítés gyakorlatában használunk, legyen térkőről, aszfaltról, stabilizált kavicsfelületről, gyeprácskőről, Tegra vagy Terraway rendszerekről, WPC-burkolatokról vagy természetes faburkolatról.

Gyepesítés

Gyepesítés

Fűmagvetéssel vagy gyepszőnyegezéssel is, illetve speciális esetekben biodiverz vagy vadvirágos magkeverékek kijuttatásával gyepesítünk, majd a gondozást célgépekkel végezzük.

Parkbútorok

Parkbútorok

A zöld tér funkciójához alkalmazkodóan padok, székek, asztalok, szemetes edények, parkolásgátló oszlopok, ivókutak széles skálájából választhatnak ügyfeleink. Ezeknek a kihelyezését és karbantartását is saját magunk végezzük.

Kerítések

Kerítések

A közterületi használatban általánosnak nevezhető táblás vagy ponthegesztett elemes fém kerítésektől a gabion falakon át, a dróthálós, labdafogó hálós kerítésekre vagy mindezek kombinációjára az igények figyelembe vételével.

Játszótér fenntartás, karbantartás

Növénygondozás

Növénygondozás

A telepített növények rendszeres gondozását az évelő dísznövényektől az egynyáriakig  kiemelt odafigyeléssel végezzük.

Játszótéri, parki berendezések

Játszótéri, parki berendezések

A karbantartásra szoruló parki berendezések felújítására saját lakatosműhelyt alakítottunk ki, így gyorsan és rugalmasan tudunk reagálni, ha egy kültéri eszköz javítása szükségessé válik.

Takarítás

Takarítás

A takarítás ugyanúgy magában foglalja a szórt szemét összeszedését, mint a különböző hulladékgyűjtők és ebürülék gyűjtők ürítését. Ezeket a QTA rendszerben követjük nyomon.

Köztisztasági feladatok

Köztisztasági feladatok

Köztisztasági munkáink a különböző köztéri elemek fertőtlenítését, tisztán tartását foglalják magukba, mint pl. a homokozók, járdák és utcák.

Egyéb munkák

Egyéb munkák

Bármilyen park és közterület építéséhez vagy fenntartásához köthető speciális igényekre egyedi megoldásokat kínálunk.

Referenciáink

Újbudai intenzív játszótér karbantartás

A Nagykikinda játszótér teljes körű felújítása

Stáció kerti játszótér

Közparkok, játszóterek fenntartása a XIII. kerületben

Dob utcai Óvoda és Parképítés

Kapcsolódó hírek

Új és korszerű játszóteret készítettünk az Etele és Fehérvári út találkozásánál

Beüzemeltük a 4000 m2 területű vizes játszóteret Kispesten, ami edukálja is gyerekeket!

Játszótéri szabványok Magyarországon

Intenzív játszótér fenntartás Újbudán

Milyenek lesznek a jövő játszóterei?

Kérjen ajánlatot!

Legyen szó új zöld- és közterület kiépítéséről vagy már egy meglévő fenntartásáról, a DeerGarden-től számíthat friss ötletekre és korszerű megoldásokra.

Bejelentések

Tegyen Ön is közösségéért! Ha egy általunk gondozott területtel kapcsolatban hasznos észrevétele van, kérjük ossza meg velünk, hogy minél hamarabb foglalkozhassunk vele!