Játszótér építés és fenntartás

Játszótér építés és fenntartás

A mai játszótér beruházások nagy része közterület tervezés részeként valósul meg, melyekre külön előírások, szabványok vonatkoznak rá. Játszótereink építésénél mindig kiemelt figyelmet fordítunk a hatályos és vonatkozó jogszabályoknak történő megfelelésre. Prémium eszközökkel dolgozunk, speciális igényekre is tudunk megoldást, ráadásul vállaljuk játszóterek professzionális fenntartását és karbantartását is.

Budapest számos kerületében több száz játszótér fenntartását végezzük el nap mint nap.

Elégedett partnereink

Játszótereink ismérvei

Biztonság

EU-s szabványoknak való megfelelés

Egyedi igények

Speciális szükségletű gyerekeknek is

Gazdaságos fenntartás

Hosszútávon hatékony üzemelés

Játszótér építés az EU-s jogszabályoknak megfelelően

A játszóterek tervezésére és építésére, üzemeltetésére és karbantartására vonatkozó jogszabályok a(z)

  • MSZ EN 1176/1177 (EU)
  • és a 78/2003. (XI.27) GKM rendelet a játszótéri eszközök biztonságosságáról.

A DeerGarden játszóterei a vonatkozó EU-s és hazai biztonsági előírásoknak megfelelnek, melyet az építést követően minden esetben tanúsítvány igazol.

MSZ EN 1176 és MSZ EN 1177

A 2018 óta érvényben lévő MSZ EN 1176 és 1177 európai uniós szabványok kijelölik a játszóterek kialakítására és játszótéri eszközökkel való felszerelésére vonatkozó biztonsági előírásokat, melyek fő feladata a sérülésveszély minimalizálása.

A 78/2003. (XI.27.) GMK-rendelet

A 78/2003. (XI.27.) GKM-rendelet lényegében előírja az MSZ EN 1176 és MSZ EN 1177 európai uniós szabványsorozatok kötelező betartását, és részletesen szabályozza a játszótér fenntartásával összefüggő felelősségi köröket.

Milyen szempontok szerint történik a játszóterek építése?

A játszótér tervezésnél, legyen szó  magánkerti vagy közterületi játszótérről, a biztonságra helyezzük a hangsúlyt. Az eszközöket, esés védőket, gumiburkolatokat a legmegbízhatóbb gyártóktól biztosítjuk, így azok minden korosztályt és minden speciális igényt kielégítenek.

A biztonság kulcsa: rendszeres, gondos játszótér fenntartás

Az építést követően a biztonságos üzemeltetésben is részt veszünk. Fenntartási szolgáltatásunk tartalmazza a játszótéri eszközök professzionális karbantartását is. Kiemelt figyelmet szentelünk a mozgó, forgó játékokra, amelyek alkatrészeit rendszeresen ellenőrizzük a nagyobb kopásveszély miatt. Saját szakipari műhelyükben gyorsan elvégezzük a felmerülő javítási, karbantartási műveleteket.

Ellenőrizzük a játszóterek zöldövezeti és infrastrukturális elemeit, az eszközök amortizációjából vagy megrongolásából eredő sérüléseket, amelyeket szükség esetén meg javítunk.

Ezen felül rendszeresen végezzük a hulladék eltávolítását annak érdekében, hogy a szórakozni vágyó családokat tiszta környezet fogadja.

Professzionális játszótér építés

Bontási, előkészítési munkák

Bontási, előkészítési munkák

Új játszóterek építése során elvégezzük a burkolt és burkolatlan felületek bontását és gondoskodunk a keletkezett hulladék elszállításáról.

Tereprendezés

Tereprendezés

Erre szakosodott gépparkunkkal vagy kézi erővel hajtjuk végre a tereprendezési feladatokat, valamint a termőföld és a talajkeverék szállítását is.

Növénytelepítés

Növénytelepítés

Elvégezzük egy- és kétnyári virágfelületek tervezését, telepítését, cserje, évelő, talajtakaró és díszfű felületek létrehozását és gondozását, valamint díszfák telepítését.

Játszótéri eszközök

Játszótéri eszközök

A legmegbízhatóbb gyártók termékeivel dolgozunk. Nagy tapasztalattal rendelkezünk a kihelyezett játszótéri és kültéri sportnál elengedhetetlen eszközök - homok és mulcs esés védők, öntött gumiburkolatok, stb. - kialakításában.

Burkolatok

Burkolatok

Burkolatok széleskörű választékából választhatnak ügyfeleink, legyen szó térkőről, aszfaltról, stabilizált kavicsfelületről, gyeprácskőről, Tegra vagy Terraway rendszerekről, WPC-burkolatokról vagy természetes faburkolatról.

Gyepesítés

Gyepesítés

Fűmagvetéssel vagy gyepszőnyegezéssel is, illetve speciális esetekben biodiverz vagy vadvirágos magkeverékek kijuttatásával gyepesítünk, majd a gondozást célgépekkel végezzük.

Parki berendezések

Parki berendezések

A zöld tér funkciójához alkalmazkodóan padok, székek, asztalok, szemetes edények, parkolásgátló oszlopok, ivókutak széles skálájából választhatnak ügyfeleink. Ezeknek a kihelyezését és karbantartását is saját magunk végezzük.

Kerítések

Kerítések

A közterületi használatban általánosnak nevezhető táblás vagy ponthegesztett elemes fém kerítésektől a gabion falakon át, a dróthálós, labdafogó hálós kerítésekre vagy mindezek kombinációjára az igények figyelembe vételével.

Professzionális játszótér fenntartás

Növénygondozás

Növénygondozás

A telepített növények rendszeres gondozását az évelő dísznövényektől az egynyáriakig kiemelt odafigyeléssel végezzük.

Játszótéri, parki berendezések

Játszótéri, parki berendezések

A karbantartásra szoruló parki berendezések felújítására saját lakatosműhelyt alakítottunk ki, így gyorsan és rugalmasan tudunk reagálni, ha egy kültéri eszköz javítása szükségessé válik.

Takarítás

Takarítás

A takarítás ugyanúgy magában foglalja a szórt szemét összeszedését, mint a különböző hulladékgyűjtők és ebürülék gyűjtők ürítését. Ezeket a QTA rendszerben követjük nyomon.

Köztisztasági feladatok

Köztisztasági feladatok

Köztisztasági munkáink a különböző köztéri elemek fertőtlenítését, tisztán tartását foglalják magukba, mint pl. a homokozók, járdák és utcák.

Egyéb munkák

Egyéb munkák

Bármilyen park és közterület építéséhez vagy fenntartásához köthető speciális igényekre egyedi megoldásokat kínálunk.

Kapcsolódó hírek

Beüzemeltük a 4000 m2 területű vizes játszóteret Kispesten, ami edukálja is a gyerekeket!

Beüzemeltük a 4000 m2 területű vizes játszóteret Kispesten, ami edukálja is a gyerekeket!

A hatalmas kánikulában remek városi kikapcsolódást nyújtanak a vizes játszóterek. Ebbe az irányba nyitott a kispesti Önkormányzat is és 2018-ban megbízta a DeerGarden-t egy vizes játszótér kialakításával. Az átadás óta mi végezzük a kispesti vizes játszótér fenntartását és a szezonális karbantartásokat, így az idei szezonra is készen áll a vizes játszótér! Egyelőre még nincs sok…

Intenzív játszótér fenntartás Újbudán

Intenzív játszótér fenntartás Újbudán

A városokban nagy szerepet kapnak az élhető, szép és gondozott közterületek, hiszen nemcsak a lakosság közérzetét, de a levegő minőségét is javítják. A közterületek fenntartása mindig az önkormányzat hatáskörébe tartozik. Fontos kiemelni, hogy az önkormányzatok által megbízott fenntartó akkor végzi jól a dolgát, ha fel sem tűnik a munkája a lakosoknak. Ez azt jelenti, hogy…

Kérjen ajánlatot!

Legyen szó új zöld- és közterület kiépítéséről vagy már egy meglévő fenntartásáról, a DeerGarden-től számíthat friss ötletekre és korszerű megoldásokra.

Bejelentések

Tegyen Ön is közösségéért! Ha egy általunk gondozott területtel kapcsolatban hasznos észrevétele van, kérjük ossza meg velünk, hogy minél hamarabb foglalkozhassunk vele!