Speciális zöldterület építési és fenntartási munkáink

Egyedi igényekre egyedi megoldásokat adunk

Előfordulhatnak olyan zöld életterek, amelyek a fenti kategóriákba nem sorolhatók be egyértelműen, de ugyanúgy kültéren találhatók, szoros kapcsolatban állnak a természettel, de mégis valamilyen közösségi felhasználási funkciónak meg kell, hogy feleljenek. Széleskörű tapasztalatainkat egyedi igények esetén speciális környezeti feltételek mellett tudjuk kamatoztatni a legjobban, hiszen az ilyen projektek innovatív szemléletet igényelnek.

Speciális zöldterület építési és fenntartási munkáink

Az épített és természetes környezet tökéletes harmóniájára törekszünk

Legyen szó kikötő építésről vagy más speciális zöld területről, mindig az adott környezeti adottságokhoz mérten úgy tervezünk, hogy az épített környezet egyensúlyban legyen a természeti elemekkel. Kiemelt figyelmet fordítunk a tér használóira, funkcionalitására, a szükséges fenntartás intenzitására és a jogszabályi megfelelésre is. Tereink olyan megoldást képviselnek, amely mind a felhasználók, mind a terület fenntartója számára praktikus megoldást nyújtanak.

Tetőkertek kialakítása

Számos tetőkert kivitelezését végeztük el az elmúlt évek során, melyek révén nagy gyakorlatra tettünk szert. A tetőkertek egyre népszerűbbek az irodaházaktól zsúfolt üzleti negyedekben, ahol zöld menedékként szolgálnak az irodai dolgozóknak. Azontúl, hogy jelentősen hozzájárulnak a használói jólétéhez, az ingatlan értékét is növelik. A tetőkertek érdekessége, hogy pontosan annyi gondozást igényelnek, mint egy a talajszintre épített kert. Tetőkerti referenciáink egyik ékköve az új OTP székház tetőkertje, de az EcoDome irodaház és a Balance Hall tetőkertje is a DeerGarden nevéhez fűződik.

Koros fák telepítése

Nemcsak a helyszín, de egy-egy adott feladat is igényelhet külön odafigyelést és extra szakértelmet. Ilyen vállalkozás például a koros fák telepítése, amelyek korban és méretben is jelentősek. Módszerünk érdekessége, hogy a rögzítést teljes mértékben a felszín alatt oldjuk meg, így nincs szükség támrúdra a felszínen. A végeredmény rendkívül látványos, főleg, ha speciális helyszínen kerül a méretes fa elhelyezésre, például egy tetőkertben.

Vízáteresztő burkolatok

Járdák és kisforgalmú járófelületek kialakításához egy speciális, víz- és páraátaeresztő TerraWay® burkolatot használunk, amely műgyanta, kavics vagy kőzúzalék keverékéből készül. A burkolat legfőbb előnye, hogy a csapadék keresztülhatol rajta a talaj felé és nem terheli a csatornarendszert, továbbá a talajpárát is kiválóan átengedi.

Élő munkák

Nagyméretű, egybefüggő felületek kaszálása, kapálása, karbantartása, villamos pályák fenntartása.

Műemléki területen végzett munkák

Műemléki jelentőségű területek akár egész településekre vagy településrészekre kiterjedhetnek, melynek gondozását, ápolását a meglévő értékeket óvva látjuk el.

Temető területén végzett munkák

A többnyire önkormányzati fenntartású temetőkben is végzünk fenntartási munkálatokat, többek között gondozzuk a köztemetői parkokat, elvégezzük a tisztán tartást és karban tartjuk vagy akár létesítjük a vízvételi helyeket.

Referenciáink

Anna utcai pihenőpark

Vízinfrastruktúra üzemeltetése XIII. kerületben

Fiatal fák telepítése

Parkfenntartás Újpesten

Kapcsolódó hírek

Speciális zöldterületek teszik élhetőbbé a várost: tetőkert és zöldtető

Új, kibővített terasszal várja a nyaralókat a balatonfüredi Halászkert étterem

Májusban a XIII. kerületi MyHive irodaház belső udvarát újítottuk fel

Balance Hall parképítési kivitelezési munkálatai

Budapesti irodaházak, amiknek a legszebb parkjai vannak

Kérjen ajánlatot!

Legyen szó új zöld- és közterület kiépítéséről vagy már egy meglévő fenntartásáról, a DeerGarden-től számíthat friss ötletekre és korszerű megoldásokra.

Bejelentések

Tegyen Ön is közösségéért! Ha egy általunk gondozott területtel kapcsolatban hasznos észrevétele van, kérjük ossza meg velünk, hogy minél hamarabb foglalkozhassunk vele!