Speciális zöldterület építési és fenntartási munkáink

Speciális zöldterület építési és fenntartási munkáink

Egyedi igényekre egyedi megoldásokat adunk

Előfordulhatnak olyan zöld életterek, amelyek a fenti kategóriákba nem sorolhatók be egyértelműen, de ugyanúgy kültéren találhatók, szoros kapcsolatban állnak a természettel, de mégis valamilyen közösségi felhasználási funkciónak meg kell, hogy feleljenek. Széleskörű tapasztalatainkat egyedi igények esetén speciális környezeti feltételek mellett tudjuk kamatoztatni a legjobban, hiszen az ilyen projektek innovatív szemléletet igényelnek.

deergarden-specialis-munkak

Az épített és természetes környezet tökéletes harmóniájára törekszünk

Legyen szó kikötő építésről vagy más speciális zöld területről, mindig az adott környezeti adottságokhoz mérten úgy tervezünk, hogy az épített környezet egyensúlyban legyen a természeti elemekkel. Kiemelt figyelmet fordítunk a tér használóira, funkcionalitására, a szükséges fenntartás intenzitására és a jogszabályi megfelelésre is. Tereink olyan megoldást képviselnek, amely mind a felhasználók, mind a terület fenntartója számára praktikus megoldást nyújtanak.

 

Tetőkertek kialakítása

Számos tetőkert kivitelezését végeztük el az elmúlt évek során, melyek révén nagy gyakorlatra tettünk szert. A tetőkertek egyre népszerűbbek az irodaházaktól zsúfolt üzleti negyedekben, ahol zöld menedékként szolgálnak az irodai dolgozóknak. Azontúl, hogy jelentősen hozzájárulnak a használói jólétéhez, az ingatlan értékét is növelik. A tetőkertek érdekessége, hogy pontosan annyi gondozást igényelnek, mint egy a talajszintre épített kert. Tetőkerti referenciáink egyik ékköve az új OTP székház tetőkertje, de az EcoDome irodaház és a Balance Hall tetőkertje is a DeerGarden nevéhez fűződik.

 

Koros fák telepítése

Nemcsak a helyszín, de egy-egy adott feladat is igényelhet külön odafigyelést és extra szakértelmet. Ilyen vállalkozás például a koros fák telepítése, amelyek korban és méretben is jelentősek. Módszerünk érdekessége, hogy a rögzítést teljes mértékben a felszín alatt oldjuk meg, így nincs szükség támrúdra a felszínen. A végeredmény rendkívül látványos, főleg, ha speciális helyszínen kerül a méretes fa elhelyezésre, például egy tetőkertben.

 

Vízáteresztő burkolatok

Járdák és kisforgalmú járófelületek kialakításához egy speciális, víz- és páraátaeresztő TerraWay® burkolatot használunk, amely műgyanta, kavics vagy kőzúzalék keverékéből készül. A burkolat legfőbb előnye, hogy a csapadék keresztülhatol rajta a talaj felé és nem terheli a csatornarendszert, továbbá a talajpárát is kiválóan átengedi.

 

Élő munkák

Nagyméretű, egybefüggő felületek kaszálása, kapálása, karbantartása, villamos pályák fenntartása.

 

Műemléki területen végzett munkák

Műemléki jelentőségű területek akár egész településekre vagy településrészekre kiterjedhetnek, melynek gondozását, ápolását a meglévő értékeket óvva látjuk el.

 

Temető területén végzett munkák

A többnyire önkormányzati fenntartású temetőkben is végzünk fenntartási munkálatokat, többek között gondozzuk a köztemetői parkokat, elvégezzük a tisztán tartást és karban tartjuk vagy akár létesítjük a vízvételi helyeket.

Kapcsolódó hírek

Speciális zöldterületek teszik élhetőbbé a várost: tetőkert és zöldtető

Speciális zöldterületek teszik élhetőbbé a várost: tetőkert és zöldtető

Az egyre sűrűbben beépített városokban is szükség van zöld területekre. Azonban az erősen urbanizált városrészeken, ahol kevés a szabad telek, a zöldfelületek kialakítása komoly kihívás elé állítja a tervezőket és építészeket. Erre szolgálhat megoldásként tetőkertek és zöldtetők kialakítása, amelyek világszerte egyre népszerűbbé válnak.

Új, kibővített terasszal várja a nyaralókat a balatonfüredi Halászkert étterem

Új, kibővített terasszal várja a nyaralókat a balatonfüredi Halászkert étterem

Májusban mi is kiszabadultunk Budapestről és egészen a balatonfüredi Halászkert étteremig mentünk, ahol teraszbővítési és kertépítési feladatokat láttunk el. A Halászkert már az 1940-es években is nagy népszerűségnek örvendett, ám a kerthelyiségből és egy nádtetős épületből álló étterem 1961-ben teljesen leégett. Ezután a nemzetközi hírű építész Makovecz Imre tervei alapján 1963-ban újraépítették, 2022-ben pedig minket…

Májusban a XIII. kerületi MyHive irodaház belső udvarát újítottuk fel

Májusban a XIII. kerületi MyHive irodaház belső udvarát újítottuk fel

Májusban a XIII. kerületi MyHive irodaházban, a mélygarázs födém vízszigetelése után végeztünk teljes újjáépítést és kertrendezést. A szigetelési munkák elvégzése előtt a régi kert felszámolása is a mi feladatunk volt, majd egy megújult kert került kialakításra. Elvégeztünk többek között: Építési feladatokat és a kialakítottuk a kertet, Növénykazetta építését és növényültetést. Építési feladatok és a kert…

Kérjen ajánlatot!

Legyen szó új zöld- és közterület kiépítéséről vagy már egy meglévő fenntartásáról, a DeerGarden-től számíthat friss ötletekre és korszerű megoldásokra.

Bejelentések

Tegyen Ön is közösségéért! Ha egy általunk gondozott területtel kapcsolatban hasznos észrevétele van, kérjük ossza meg velünk, hogy minél hamarabb foglalkozhassunk vele!