Parképítés, parkfenntartás, zöldterület kezelés

Ki a zöldbe vagy be a városba? Parkjainkkal nem kell választani!

Egy-egy zöld sziget, amit egy városi park képvisel, igazi oázist jelenthet egy nyüzsgő városban, ahová bármikor el lehet menekülni. Számos fizikai és mentális előnye van a városlakók számára, ha egy zöldterület nem több mint 10 perces sétával elérhető. Mozgalom is épült erre az elméletre az USA-ban, amely a mai napig gyűjti a támogatókat.
Az utóbbi években egyre inkább felértékelődtek a köztudatban a kisebb közösségek, szomszédságok parkjai, amelyek egy sűrűn lakott urbánus közegben igazi felüdülést tudnak nyújtani. Számos közösségi kezdeményezést figyelhettünk meg, amely az elhanyagolt közösségi terek újraélesztését tűzte ki célul.
A világon és hazánkban is az egyik első ilyen céllal létrehozott zöldterület a Városliget volt a 18. század közepén, amelyet végül a Batthyányi család bérelt és fejezett be. A tájrendezés terveire versenyt hirdettek meg, melynek eredményét a mai napig élvezhetik a budapestiek. A Városliget és a világ más, nagymúltú parkjai ma már nemcsak a városlakók kedvelt célpontjai a kikapcsolódáshoz, hanem kiemelt turisztikai célterületté váltak, amelyek látogatók ezreit vonzzák évente.

Parképítés, parkfenntartás, zöldterület kezelés

Megannyi funkciót rejt a zöld

Egy park egyszerre szolgál aktív és passzív rekreáció helyszínéül. Az aktív rekreációhoz tartozik minden mozgásos tevékenység, mint a játszóterek, futó pályák, fitnesz parkok, sportpályák, illetve piknik helyszínek, míg a passzív rekreációt a kertek, padok és pázsitok szolgálják ki. Természetesen az üzemeltetés, karbantartás intenzitása arányosan csökken a passzív rekreációs tevékenységekkel. Azonban nem is gondolnánk, hogy egy számos aktivitást lehetővé tévő parknál mennyi feladata van a karbantartónak.
Tervezéskor figyelembe kell venni, hogy szükség van-e nyilvános illemhelyekre, kik és milyen intenzitással használják majd a létesítményeket, milyen rendszerességgel szükséges a hulladékot elszállítani és többek között a füvet is célszerű rövidre hagyni, hogy a rovarok ne szaporodjanak el és ne zavarhassák a piknikezőket.

Zöldterületeink sajátosságai

Ergonomikus és funkcionális kialakítás

Praktikum

Ízléses, szemet gyönyörködtető környezet

Esztétikum

Zökkenőmentes gondozás

Gazdaságosság

Felhalmozott tudásunk és szakmai tapasztalataink legjavát kamatoztatjuk parkok építésénél és fenntartásánál. Célkitűzésünk egy olyan zöld tér átadása és működtetése, amely mind a lakosság, mind az üzemeltetői számára egy kellemes és jól funkcionáló életteret nyújt. A parkok kialakításában törekszünk a modern megoldások és a praktikus tervezés tökéletes harmóniáját megtalálni, amelyben mindenki megleli azt, amit keres, legyen szó természetközeli nyugalomról, közösségi térről vagy inspiráló közegről.

A QTA szerepe a zöldterületek ápolásában

A zöldterületek kézzel vagy célgépekkel végzett gondozása is jól szervezhető és nyilvántarható a QTA térinformatikai rendszerünk segítségével. A zöldfelületek elhelyezkedése, földrajzi adottságai, valamint a megbízó egyedi igényeinek megfelelően időzíthető a karbantartások gyakorisága. Az elvégzett feladatokat munkatársaink egyszerűen, a gondozott területről okostelefonnal készített – időbélyeggel és GPS koordinátával ellátott – fotóval dokumentálják, amely azonnal a központi rendszerbe kerül.

A QTA lehetőséget biztosít, hogy az egyes feladatokhoz hozzárendelje az annak elvégzésére megrendelő által biztosított keretösszeget, így a rendelkezésre álló összeg egyszerűen nyomon követhető.

Tudjon meg többet a QTA rendszer működéséről!

Építés

Bontási, előkészítési munkák

Bontási, előkészítési munkák

Új parkok építése során elvégezzük a burkolt és burkolatlan felületek bontását és gondoskodunk a keletkezett hulladék elszállításáról.

Tereprendezés

Tereprendezés

Erre szakosodott gépparkunkkal vagy kézi erővel hajtjuk végre a tereprendezési feladatokat, valamint a  termőföld  és a talajkeverék szállítását is.

Burkolatok

Burkolatok

Burkolatok széleskörű választékából választhatnak ügyfeleink, amelyeket a parképítés gyakorlatában használunk, legyen térkőről, aszfaltról, stabilizált kavicsfelületről, gyeprácskőről, Tegra vagy Terraway rendszerekről, WPC-burkolatokról vagy természetes faburkolatról.

Öntözőrendszerek

Öntözőrendszerek

Az öntözőrendszert egyedi igényekhez optimalizáljuk, így egy köztéri park egy magánkert vagy akár egy tetőkerti felület vízigényét egyedi paraméterek alapján alakítjuk ki. Parki párásító berendezésekben, szökőkutak és vízjátékok kivitelezésében is széleskörű tapasztalattal rendelkezünk.

Növénytelepítés

Növénytelepítés

Egy kertész cég munkáinak magját képező tevékenység, melynek során egy- és kétnyári virágfelületek tervezését, telepítését, cserje, évelő, talajtakaró és díszfű felületek létrehozását és gondozását, valamint díszfák telepítését végezzük el.

Gyepesítés

Gyepesítés

Zöldterületeinken fűmagvetéssel vagy gyepszőnyegezéssel is, illetve speciális esetekben biodiverz vagy vadvirágos magkeverékek kijuttatásával gyepesítünk, majd a gondozást célgépekkel végezzük.

Parkbútorok

Parkbútorok

A zöld tér funkciójához alkalmazkodóan padok, székek, asztalok, szemetes edények, parkolásgátló oszlopok, ivókutak széles skálájából választhatnak ügyfeleink. Ezeknek a kihelyezését és karbantartását is saját magunk végezzük.

Parki eszközök

Parki eszközök

A jogszabályi megfelelés céljából kihelyezett játszótéri és kültéri sportnál elengedhetetlen eszközök - homok és mulcs esés védők, öntött gumiburkolatok, stb. - kialakításában is széleskörű tapasztalattal rendelkezünk és a legmegbízhatóbb gyártók termékeivel dolgozunk.

Kerítések

Kerítések

A közterületi használatban általánosnak nevezhető táblás vagy ponthegesztett elemes fém kerítésektől a gabion falakon át, a dróthálós, labdafogó hálós kerítésekre vagy mindezek kombinációjára az igények figyelembe vételével.

Fenntartás, karbantartás

Növénygondozás

Növénygondozás

A telepített növények rendszeres gondozását az évelő dísznövényektől az egynyáriakig  kiemelt odafigyeléssel végezzük.

Pázsit gondozás

Pázsit gondozás

A gyepesítés és az öntözőrendszer kiépítése mellett a pázsitok rendszeres gondozását professzionális módszerekkel látjuk el a fűnyírástól a szezonális kondicionálásig.

Faápolás

Faápolás

Folyamatosan monitorozzuk a fák egészségét és növekedését, hogy nemcsak betegségektől mentes, de esztétikus fák díszítsék zöld élettereinket. A fák öntözését valós idejű adatot biztosító QR kódos rendszerrel követjük.

Parki berendezések

Parki berendezések

A karbantartásra szoruló parki berendezések felújítására saját lakatosműhelyt alakítottunk ki, így gyorsan és rugalmasan tudunk reagálni, ha egy kültéri eszköz javítása szükségessé válik.

Sétányfelületek

Sétányfelületek

A szilárd burkolatú felületeken előforduló szennyeződéseket rendszeres kézi vagy gépi tisztítással távolítjuk el.

Takarítás

Takarítás

A takarítás ugyanúgy magában foglalja a szórt szemét összeszedését, mint a különböző hulladékgyűjtők és ebürülék gyűjtők ürítését. Ezeket a QTA rendszerben követjük nyomon.

Szökőkutak

Szökőkutak

Több területen látjuk el a parkfenntartási munkák keretein belül szökőkutak, párakapuk, csobogók rendszeres üzemeltetését, heti vagy kétheti karbantartását.

Köztisztasági feladatok

Köztisztasági feladatok

Köztisztasági munkáink a különböző köztéri elemek fertőtlenítését, tisztán tartását foglalják magukba, mint pl. a homokozók, járdák és utcák.

Egyéb munkák

Egyéb munkák

Bármilyen park és közterület építéséhez vagy fenntartásához köthető speciális igényekre egyedi megoldásokat kínálunk.

Gőztisztítás

Gőztisztítás

Parkjaink burkolatainak tisztítására és fertőtlenítésére rendkívül hatékony magasnyomású melegvizes gőzborotvát alkalmazunk, ami eltávolítja a felületeken lévő koszt, valamint a burkolatok között lévő baktériumokat, gombákat és vírusokat is elpusztítja.

Referenciáink

Teljesen felújítottuk a Városliget zöldterületeit

A budaörsi Hosszúréti park növénypótlása

Parkfelújítás az Újbudai Tétényi út mellett

Közparkok, játszóterek fenntartása a XIII. kerületben

Anna utcai pihenőpark

Kapcsolódó hírek

Vízáteresztő burkolatok szerepe a játszótér- és parképítésben

Speciális zöldterületek teszik élhetőbbé a várost: tetőkert és zöldtető

A QTA térinformatikai rendszer gyakorlati alkalmazása

Mitől lesz fenntartható és hatékony a zöldterület kezelés?

Célegyenesben a Liget Budapest Projekt

Növényesítés és öntözőrendszer kialakítása a Várkert Ellypse sétányán

Kérjen ajánlatot!

Legyen szó új zöld- és közterület kiépítéséről vagy már egy meglévő fenntartásáról, a DeerGarden-től számíthat friss ötletekre és korszerű megoldásokra.

Bejelentések

Tegyen Ön is közösségéért! Ha egy általunk gondozott területtel kapcsolatban hasznos észrevétele van, kérjük ossza meg velünk, hogy minél hamarabb foglalkozhassunk vele!