Közterek építése, megújítása, közterület fenntartás

Közterek építése, megújítása, közterület fenntartás

Funkcionális és egyben esztétikus közterekkel formáljuk városok arcát

A modern köztereknek fel kell nőniük a modern kor igényeihez. Ma már a reprezentatív terek, korzók és sétaterek nemcsak a szemlélődés, szocializálódás helyszínei, hanem fontos tájékozódási pontok, akár önálló látványosságok is mind a helyi lakosság, mind a turisták számára. A közterek különböző funkcióinak sora egyre csak gyarapodik, ami komoly kihívást jelent a tervezők számára, hogy egy olyan multifunkcionális teret alkossanak meg, amely számos funkcionális és esztétikai célnak megfelel. Talán már Önnek is feltűnt néhány olyan útba eső terület, amely adottságai tökéletesek lennének egy élettel teli közösségi tér, esztétikus és egybe funkcionális köztér kialakítására, de a kihasználtság azonban elmarad. Célunk, hogy minden kis és nagy köztérből adottságaihoz mérten a maximumot hozzuk ki, kellemes atmoszférát teremtve minden járókelő számára. További kiemelt szempont a multigenerációs terek tervezése, azaz hogy a tér minden használatbavételező generáció igényeit kielégítse.

deergarden-kozterulet-fenntartas-a-bikas-parkban

Láthatatlan kezet nyújtunk a közterület fenntartásban

A köztér és közterület fenntartás precíz szervezést és infrastruktúrát igényel. Az utak, járdák karbantartása, zöldfelületek gondozása, csapadékelvezetés, hulladék elszállítás és a köztér megóvása, működőképességének biztosítása mind a fenntartó feladata. A közterület fenntartó akkor végez jó munkát, ha a lakosságnak fel sem tűnik, hogy milyen bonyolult infrastrukturális háttérre van szükség ahhoz, hogy megteremtsük a mindennapi komfortot a városlakók számára. Munkánk során célunk ezen folyamat hatékonyságának növelése és finomra hangolása saját fejlesztéseinkkel, mint például a QR kódon alapuló valós idejű információs rendszer a hulladék elszállításról, illetve a fák öntözéséről.

Köztereink sajátosságai

Precíz infrastruktúra
Innovatív megoldások
Funkcionális és esztétikus terek

Közterek kialakításában és fenntartásában is széleskörű tapasztalatot gyűjtöttünk az elmúlt évek során. Számos budapesti kerület zöld tereinek teljeskörű gondozásáért felelünk a növényápolástól, a szemét elszállításon át a parki berendezések karbantartásáig. Az évek során tökéletesre csiszoltuk folyamatainkat, így nemcsak kifogástalan eredménnyel, de rendkívüli hatékonysággal tudjuk ellátni ezen feladatokat.

Építés

Bontási, előkészítési munkák

Bontási, előkészítési munkák

Új parkok építése során elvégezzük a burkolt és burkolatlan felületek bontását és gondoskodunk a keletkezett hulladék elszállításáról.

Tereprendezés

Tereprendezés

Erre szakosodott gépparkunkkal vagy kézi erővel hajtjuk végre a tereprendezési feladatokat, valamint a termőföld és a talajkeverék szállítását is.

Burkolatok

Burkolatok

Burkolatok széleskörű választékából választhatnak ügyfeleink, amelyeket a parképítés gyakorlatában használunk, legyen térkőről, aszfaltról, stabilizált kavicsfelületről, gyeprácskőről, Tegra vagy Terraway rendszerekről, WPC-burkolatokról vagy természetes faburkolatról.

Növénytelepítés

Növénytelepítés

Egy kertész cég munkáinak magját képező tevékenység, melynek során egy- és kétnyári virágfelületek tervezését, telepítését, cserje, évelő, talajtakaró és díszfű felületek létrehozását és gondozását, valamint díszfák telepítését végezzük el.

Gyepesítés

Gyepesítés

Fűmagvetéssel vagy gyepszőnyegezéssel is, illetve speciális esetekben biodiverz vagy vadvirágos magkeverékek kijuttatásával gyepesítünk, majd a gondozást célgépekkel végezzük.

Parkbútorok

Parkbútorok

A zöld tér funkciójához alkalmazkodóan padok, székek, asztalok, szemetes edények, parkolásgátló oszlopok, ivókutak széles skálájából választhatnak ügyfeleink. Ezeknek a kihelyezését és karbantartását is saját magunk végezzük.

Kerítések

Kerítések

A közterületi használatban általánosnak nevezhető táblás vagy ponthegesztett elemes fém kerítésektől a gabion falakon át, a dróthálós, labdafogó hálós kerítésekre vagy mindezek kombinációjára az igények figyelembe vételével.

Fenntartás, karbantartás

Növénygondozás

Növénygondozás

A telepített növények rendszeres gondozását az évelő dísznövényektől az egynyáriakig kiemelt odafigyeléssel végezzük.

Pázsit gondozás

Pázsit gondozás

A gyepesítés és az öntözőrendszer kiépítése mellett a pázsitok rendszeres gondozását professzionális módszerekkel látjuk el a fűnyírástól a szezonális kondicionálásig.

Faápolás

Faápolás

Folyamatosan monitorozzuk a fák egészségét és növekedését, hogy nemcsak betegségektől mentes, de esztétikus fák díszítsék zöld élettereinket. A fák öntözését valós idejű adatot biztosító QR kódos rendszerrel követjük.

Parki berendezések

Parki berendezések

A karbantartásra szoruló parki berendezések felújítására saját lakatosműhelyt alakítottunk ki, így gyorsan és rugalmasan tudunk reagálni, ha egy kültéri eszköz szervizre szorul.

Sétányfelületek

Sétányfelületek

A szilárd burkolatú felületeken előforduló szennyeződéseket rendszeres kézi vagy gépi tisztítással távolítjuk el.

Takarítás

Takarítás

A takarítás ugyanúgy magában foglalja a szórt szemét összeszedését, mint a különböző hulladékgyűjtők és ebürülék gyűjtők ürítését. Ezeket a QTA rendszerben követjük nyomon.

Szökőkutak

Szökőkutak

Több területen látjuk el a parkfenntartási munkák keretein belül szökőkutak, párakapuk, csobogók rendszeres üzemeltetését, heti vagy kétheti karbantartását.

Köztisztasági feladatok

Köztisztasági feladatok

Köztisztasági munkáink a különböző köztéri elemek fertőtlenítését, tisztán tartását foglalják magukba, mint pl. a homokozók, járdák és utcák.

Egyéb munkák

Egyéb munkák

Bármilyen park és közterület építéséhez vagy fenntartásához köthető speciális igényekre egyedi megoldásokat kínálunk.

Gőztisztítás

Gőztisztítás

Közterületeink burkolatainak tisztítására és fertőtlenítésére rendkívül hatékony magasnyomású melegvizes gőzborotvát alkalmazunk, ami eltávolítja a felületeken lévő koszt, valamint a burkolatok között lévő baktériumokat, gombákat és vírusokat is elpusztítja.

Kapcsolódó hírek

Térkőtisztítás magasnyomású gőzborotvával a VII. kerületben

Térkőtisztítás magasnyomású gőzborotvával a VII. kerületben

Az emberek forgalmas közterületekről kialakított véleményét jelentősen befolyásolják a higiéniai szempontok. A folyamatosan növekedő elvárások a tisztasággal kapcsolatban új technológiák alkalmazását követelték meg a közterület fenntartásért felelős szervezetektől is. A VII. kerületi, Erzsébetváros Kft. a kerület tisztításával és fertőtlenítésével bízta meg cégünket. A feladat elvégzéséhez egy új, nagynyomású melegvizes gőzborotvát vetettünk be, melynek segítségével munkatársaink…

Így zajlik a közterület fenntartás a gyakorlatban

Így zajlik a közterület fenntartás a gyakorlatban

A városokban nagy szerepet kapnak az élhető, szép és gondozott közterületek, hiszen nemcsak a lakosság közérzetét, de a levegő minőségét is javítják. A közterületek fenntartása mindig az önkormányzat hatáskörébe tartozik. Fontos kiemelni, hogy az önkormányzatok által megbízott fenntartó akkor végzi jól a dolgát, ha fel sem tűnik a munkája a lakosoknak. Ez azt jelenti, hogy…

Megújult külsőt kapott a Kondorosi úti Aldi áruház környezete

Megújult külsőt kapott a Kondorosi úti Aldi áruház környezete

A 11. kerületi Kondorosi út 7. szám alatt található ALDI áruház körül elterülő közterület elhanyagolttá vált az elmúlt évek során. A Kondorosi út és Fehérvári út által határolt terület azonban közterület-építési projektünknek köszönhetően megújult, modern külsővel büszkélkedhet a Budapest Főváros XI. kerületi, Újbudai Önkormányzat megbízásának köszönhetően. A közterület megújítási munkálatainak kivitelezésével pedig cégünket bízták meg….

Kérjen ajánlatot!

Legyen szó új zöld- és közterület kiépítéséről vagy már egy meglévő fenntartásáról, a DeerGarden-től számíthat friss ötletekre és korszerű megoldásokra.

Bejelentések

Tegyen Ön is közösségéért! Ha egy általunk gondozott területtel kapcsolatban hasznos észrevétele van, kérjük ossza meg velünk, hogy minél hamarabb foglalkozhassunk vele!