deergarden-megujult-a-fejer-lipot-utcai-kozpark

A terep előkészítése az újjáépítéshez

park újjáépítését a Tétényi út melletti közpark déli részén található térköves járdák és pihenők elbontásával kezdtük. Továbbá eltávolítottuk a sportpálya és a házak közötti aszfalt burkolatot az alépítménnyel együtt, illetve a terület lapkő burkolatét, hulladékgyűjtőit és padjait. A kutyapiszokgyűjtő ládákat áthelyeztük és a park átalakítása miatt 2 db lombos fa és 14 db fenyőfa kivágására volt szükség.

 

deergarden-megujult-a-fejer-lipot-utcai-kozpark-1

Felbontásra kerültek a régi, töredezett burkolatok

Teljesen újjászületett a Fejér Lipót utcai park

A megújult park egyik legközkedveltebb része a déli részen kialakított pihenőtér, ahol korábban járdák voltak. Ma már egyedi építésű, fa ülőfelületű ülőkockákkal és egyszemélyes támlás pihenőszékek várják a pihenni vágyókat. Ezen kívül egységes megjelenésű hulladékgyűjtőket is telepítettünk a park tisztántartásának elősegítésére.

 

deergarden-megujult-a-fejer-lipot-utcai-kozpark-2

Kialakításra kerül egy, a parkot körbejáró sétautat pihenőhelyekkel, a főbb járdák térkőburkolatot kaptak.

 

A gyerekek nagy örömére a sportpályákra is kiterjedt a felújítás, melynek az északi bejárata megszűnt, így most a déli oldalról egy térköves felületről közelíthető meg. A pálya felfestése a grundpályakapu, kosárladba és kispályás focipálya méretei szerint történt.

 

deergarden-megujult-a-fejer-lipot-utcai-kozpark-3

Az eredeti sétányra is ráfért a burkolatcsere

 

Ezen kívül elhelyezésre került még egy pinpongasztal is, néhány ülőkocka, kerékpártámaszok és ivókút, hogy minél szélesebb réteg kültéri kikapcsolódási igényét kielégítsék. A biztonságot térfigyelő kamerák garantálják. A látogatók stabilizált murvaburkolatú sétautakon, illetve aszfaltjárdákon közelíthetik meg a szabadidős elemeket, így az időjárási viszonyoktól függetlenül, mindig kényelmesen és szárazon történik a közlekedés.

 

deergarden-megujult-a-fejer-lipot-utcai-kozpark-4

16 fiatal csemete került elültetésre

A park új lakói között 16 facsemete található

A parkba 16 db lombos fát telepítettünk az átalakítás során, melyek a környék levegőjének tisztaságát biztosítják. Az utakat és a pihenőket alacsony, talajtakaró, virágos cserjékből és évelőkből, díszfüvekből álló kiültetés díszíti. Az öntözés újonnan fúrt talajvízkútból történik. A projekt teljesen elkészült és átadásra került, így bővült XI. kerületi referenciáink sora.

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának közleménye