deergarden-gozborotvas-terkotisztitas-erzsebetvarosban

Az emberek forgalmas közterületekről kialakított véleményét jelentősen befolyásolják a higiéniai szempontok. A folyamatosan növekedő elvárások a tisztasággal kapcsolatban új technológiák alkalmazását követelték meg a közterület fenntartásért felelős szervezetektől is.

A VII. kerületi, Erzsébetváros Kft. a kerület tisztításával és fertőtlenítésével bízta meg cégünket. A feladat elvégzéséhez egy új, nagynyomású melegvizes gőzborotvát vetettünk be, melynek segítségével munkatársaink a közel két hetet felölelő munka során körülbelül 4000 m2– nyi területet tisztítottak meg a belvárosban.

Ebben a cikkünkben a gőzborotva működéséről, alkalmazásának előnyeiről és az általunk Erzsébetvárosban végzett tisztítási munkafolyamatokról olvashat.

Hogyan működik a magasnyomású gőzborotva?

A rusztikus felületű macskakövek, járólapok és járdaburkolatok takarítását kézi erővel szinte lehetetlen elvégezni. Számos megoldás létezik ezekre a problémákra, melyek közül az egyik energia-és időtakarékos, környezetbarát alternatíva a magasnyomású gőzborotva alkalmazása.

A gőzborotva elnevezése abból ered, hogy alkalmazása a felületen olyan hatást kelt, mintha a burkolat felső rétegét egyszerűen leborotválták volna. Ez annak köszönhető, hogy a vízhálózatból érkező vizet a berendezés 100oC-ra forralja, majd szivattyúinak segítségével – a szennyeződéstől függően – 130-150 bar nyomással préseli ki a tömlőn keresztül a tisztítani kívánt felületre. A víz a tömlő végén elhelyezkedő forgófejes tisztítófejen keresztül áramlik ki, így egységnyi vízmennyiség nagyobb felületen oszlik el.

Milyen előnyei vannak a magasnyomású gőzborotva alkalmazásának?

Hatékony

A forró víz felgyorsítja a kémiai folyamatokat, ezáltal a legmakacsabb

 • olajfolt,
 • zsírfolt,
 • száradt rágógumi,
 • madárürülék
 • és kutyapiszok

is egyszerűen eltávolítható a magas nyomásnak köszönhetően akár a térkövek közeiből is.

Nagyobb felületen tisztít

A forgófejes tisztítófej lehetővé teszi, hogy egyszerre nagyobb felületet varázsoljunk tisztává és minden csepp víz hatékonyan kerüljön felhasználásra.

Környezetbarát

100oC-os hőmérsékleten a legtöbb vírus, gomba és baktérium elpusztul, ezért fertőtlenítő és csírátlanító hatása is kiváló, továbbá nem igényli környezetre káros tisztítószerek alkalmazását.

deergarden-terkotisztitas_magasnyomasu_gozborotvaval_a_vii_keruletben-1

A gőzborotva hatása szemmel látható

Így tisztította meg Erzsébetváros utcáit a gőzborotva

Az őszi nagytakarítás 2021. október 25.-én kezdődött a belvárosban. Munkatársaink november 8.-ig szakszerűen megtisztították és fertőtlenítették a kerület alábbi területeit

 • Madách teret,
 • Önkormányzat előtti kis teret,
 • Dohány utcát,
 • Erzsébet krt. trolibuszmegállót és környékét,
 • Bethlen Gábor utcát (Keleti pályaudvartól a Garay utcáig) és
 • Garay teret a Péterfy Sándor utcáig.
deergarden_gozborotvas_terkotisztitas_erzsebetvarosban_3

A Dohány utcai trolibusz megálló a tisztítás előtt és után

Közterületek tisztítása a DeerGarden Kft.-nél

Társaságunk elsőszámú feladatai közé tartozik a közterületek gondozása és tisztántartása. A megrendelők és a közterek látogatóinak maximális elégedettsége érdekében fontosnak tartjuk a modern, innovatív technológiák alkalmazását.