Fasorfenntartás – fasorok telepítése, ápolása

Óvjuk a sétányok ékeit, az impozáns fasorokat

A fasorok nemcsak díszei a közetereknek, de a városban élők közérzetét is jelentősen javítják, természetet csempészve az urbanizált közegekbe. Itt azonban a természetes környezetükben kialakult védekező mechanizmusok nem biztosítanak elegendő védelmet, mivel számos más mechanikai hatásnak és szennyeződésnek vannak kitéve, melyek miatt a különböző betegségekre is sokkal érzékenyebbek lesznek.

Fasorfenntartás – fasorok telepítése, ápolása

Szakszerű ápolás és professzionális védelem a tündöklő fasorokért

A városi fasorok ebből adódóan különleges figyelmet és ápolást igényelnek, mivel természetes közegüktől eltérő helyre vannak ültetve. Fasorok ültetésénél minden esetben figyelembe vesszük az adott zöld terület adottságait, amelyet összehangolunk a választott fa fajspecifikus igényeivel. Kiemelt szempont a növekedés üteme, iránya és a fák által biztosított árnyék, amelynek sem túl soknak, sem túl kevésnek nem szabad lennie.

A faápolás minden területén kidolgozott, szakszerű eljárásokat alkalmazunk. Az általános koronaápolás- és metszés mellett a fák revitalizálására is külön figyelmet fordítunk. Probléma vagy betegség fennállásának lehetősége esetén úgy avatkozunk be, hogy lehetőleg a fa saját maga legyen képes leküzdeni a problémát, ezáltal növelve az élettartamát.

A DeerGarden fasorainak ismérvei

Szakszerű eljárások a faápolásban

A gondozás követése valós idejű adatokkal

Korszerű géppark

Mivel a városi környezetben a természetes közegüktől távol különös igénybevételnek vannak kitéve a fák, kiemelt figyelemmel és valós idejű adatokkal követjük nyomon a faápolási folyamatainkat. Lakossági bejelentési rendszerünk is azért hoztuk létre, hogy ha a járókelők bármilyen észrevétellel rendelkeznek, azonnal értesülhessünk róla és minél hamarabb elháríthassuk a problémát, amely a fasorok esetében igazán fontos.

Kiemelt faápolási munkáink

Alvállalkozóként részt veszünk a 10.000 fát Budapestre program keretében ültetett fák gondozásában. A kezdeményezés a Fővárosi Önkormányzat jóvoltából 2016-ban indult és 3 évre volt szükség a 10.000 fa elültetéséhez. Természetesen ezek a fák rendszeres figyelmet, ápolást is igényelnek, melyben mi is aktívan részt veszünk. Az ápolási folyamatot a QTA rendszerben követjük, mely naprakész információt biztosít a fák állapotáról, a gondozás státuszáról.
Továbbá Budapest egyik legfontosabb zöld "szigetén", a Margitszigeten gallyazunk és ápolunk rendszeresen mintegy 650 db fát.

Faápolás, gondozás

Gallyazások

Gallyazások

Száraz elhalt vékonyabb ágak eltávolítás, űrszelvények
kialakítása, fák növekedésének szabályozása, műtárgyak vezetékek védelme.

Ifjítás, visszavágás

Ifjítás, visszavágás

Statikailag bizonytalan állapotú fák erősebb beavatkozása a biztonság érdekében. A túlnőtt, öregedő, megfelelő gyökérzettel nem rendelkező egyedek erősebb visszametszése, mellyel a fa élettartamát lehet növelni.

Kivágás

Kivágás

Már kiszáradt élő részel nem rendelkező egyedek eltávolítása, vagy az évek során keletkezett törzs és gyökérnyak sérült, balesetveszélyes fák eltávolítása. Az eltávolítást általában megelőzi egy szakértői vizsgálat is, kivételt képez a már kidőlt vagy kitört balesetveszélyes fák.

Azonnali beavatkozások

Azonnali beavatkozások

Viharok és egyéb anomáliák esetében azonnali cselekvés szükséges, amikor sérült, leszakadt fákkal találkozunk. Ilyen esetben a normál protokolt elhagyva, azonnal beavatkozunk a balesetveszély elhárítása érdekében.

Fiatal fák öntözése és tányérozása

Fiatal fák öntözése és tányérozása

Ahhoz, hogy a fiatal facsemete ne száradjon ki, a fa köré húzott sánccal biztosítjuk, hogy a víz ne folyhasson el.

Növényvédelem

Növényvédelem

A gyomok, rovarkártevők és gombabetegségek ellen megfelelő növényvédők használatával óvjuk a növényeket, illetve folyamatosan nyomon követjük egészségünket.

Új telepítések létesítése

Új telepítések létesítése

Az adott talajtípushoz és környezeti adottságokhoz igazodó facsemeték ültetését kiemelt figyelemmel végezzük, a legoptimálisabb helyet megkeresve számukra.

Tuskómarás

Tuskómarás

Saját tuskómaró gépünkkel eltávolítjuk a fakivágást követően hátramaradt tuskó földfelszíni részeit.

Referenciáink

Nagyszabású fatelepítés Újpesten

Fasor rehabilitációja az Újpesti rakparton

Fiatal fák telepítése

Kapcsolódó hírek

Közel 600 facsemetét telepítettünk Újpest utcáira

Biztonságossá tettük a Margitsziget zöldterületeit

Intenzív locsolással a kánikula ellen

Városi parkok és zöldfelületek szerepe a levegő minőségében és a városi mikroklímában

Célegyenesben a Liget Budapest Projekt

Kérjen ajánlatot!

Legyen szó új zöld- és közterület kiépítéséről vagy már egy meglévő fenntartásáról, a DeerGarden-től számíthat friss ötletekre és korszerű megoldásokra.

Bejelentések

Tegyen Ön is közösségéért! Ha egy általunk gondozott területtel kapcsolatban hasznos észrevétele van, kérjük ossza meg velünk, hogy minél hamarabb foglalkozhassunk vele!