iparimarketing.hu

Kispesti Vizes játszótér

Helyszín
Berzsenyi utca
Tervező
Garten Studio Táj- és Kertépítész Iroda
Érdekességek
Budapest legnagyobb ingyenes vizes játszótere

A Berzsenyi utca ad otthont Budapest legnagyobb ingyenes vizes játszóterének, amely egy lakótelepi beépítettségű, sűrűn lakott, zsúfolt terület. A projekt megvalósítására a 2006-ban indult kispesti Zöldprogram keretében került sor az önkormányzat finanszírozásából. A projekt terjedelméből adódóan a játszótér kialakítása két ütemben történt.
A játszóteret a 2-14 éves korosztály számára tervezték, akiket kilenc, a vízi világhoz kapcsolódó játék vár. Olyan parkelemek kerültek megvalósításra, mint a zsilipes patakmeder, irányítható szökőkút, elárasztható homokozó, világítótorony mászóka és játszóhajó. A nyári kánikulában igazi felüdülést nyújt a mindig virgonc gyerekeknek.

Megrendelői célok

Kiemelt megrendelői szempont volt, hogy a vizes játszótér használata időjárás biztos legyen. A gyerekek egészsége érdekében így a vizes elemek 20 °C alatt nem működnek.

Teljes terület
4000 m2
Beruházás
200 Millió Ft

Megoldásunk

Az egyik legizgalmasabb eleme a játszótérnek a mesterséges patakrendszer, melyben a víz folyását a gyerkek maguk szabályozhatják. A játszótér éke egy irányítható tengericsillagos szökőkút lett.
A vizes játszótéren egy mesterséges patakrendszer került kialakításra, melyben a víz folyását, irányítását a gyerekek maguk szabályozhatják, kialakítottunk egy szökőkútat, több párafúvókás hűsölőrendszert, több újjátékot telepítettünk ki, nagy felületeken öntött gumi esésvédő felületeket építettünk. A játszótér lekerített, őrzött, esténként bezárásra kerül, megóvandó az épített értékeket és a nagyértékű vízgépészeti és egyéb berendezéseket. A játszótéren telepítésre került egy konténerépület, melyben WC, pelenkázó, akadálymentesített WC és a fenntartási munkákat segítő szolgálati helyiség is helyt kapott.
A parkmeder vízáramlását zsilipekkel szabályozhatjuk. Nem véletlenül örvend nagy népszerűségnek az aranymosó, vagy az irányítható tengeri csillagos szökőkút is, ahogy az elárasztható homokozó, a világítótorony-mászóka és játszóhajó is, nem is beszélve a szó szerint szédítő arkhimédészi csavarról. A nagy nyári melegben kifejezetten üdítően hatnak a delfines gumiburkolatba beépített párásítók. A vagány trambulin és a kisebb kapaszkodós mászófalak pedig szinte már elvesznek a többi klassz játék mellett.

Telepített cserje
800 db
Telepített évelő növény
100 db
Telepített fa
10 db

Kapcsolódó szolgáltatások

Játszóterek építése, fenntartása és karbantartása

Kérjen ajánlatot!

Legyen szó új zöld közterület kiépítéséről vagy már egy meglévő fenntartásáról, a DeerGarden-től számíthat friss ötletekre és korszerű megoldásokra.

Bejelentések

Tegyen Ön is közösségéért! Ha egy általunk gondozott területtel kapcsolatban hasznos észrevétele van, kérjük ossza meg velünk, hogy minél hamarabb foglalkozhassunk vele!