Kispesti Vizes játszótér

deergarden-budapest-xix-kispesti-vizes-jatszoter

Helyszín

Berzsenyi utca

Tervező

Garten Studio Táj- és Kertépítész Iroda

Érdekességek

Budapest legnagyobb ingyenes vizes játszótere

A Berzsenyi utca ad otthont Budapest legnagyobb ingyenes vizes játszóterének, amely egy lakótelepi beépítettségű, sűrűn lakott, zsúfolt terület. A projekt megvalósítására a 2006-ban indult kispesti Zöldprogram keretében került sor az önkormányzat finanszírozásából. A projekt terjedelméből adódóan a játszótér kialakítása két ütemben történt.
A játszóteret a 2-14 éves korosztály számára tervezték, akiket kilenc, a vízi világhoz kapcsolódó játék vár. Olyan parkelemek kerültek megvalósításra, mint a zsilipes patakmeder, irányítható szökőkút, elárasztható homokozó, világítótorony mászóka és játszóhajó. A nyári kánikulában igazi felüdülést nyújt a mindig virgonc gyerekeknek.

 

Megrendelői célok

Kiemelt megrendelői szempont volt, hogy a vizes játszótér használata időjárás biztos legyen. A gyerekek egészsége érdekében így a vizes elemek 20 °C alatt nem működnek.

Teljes terület

4000 m2

Beruházás

200 Millió Ft

Megoldásunk

Az egyik legizgalmasabb eleme a játszótérnek a mesterséges patakrendszer, melyben a víz folyását a gyerekek maguk szabályozhatják. A játszótér éke egy irányítható tengericsillagos szökőkút lett.
A vizes játszótéren egy mesterséges patakrendszer került kialakításra, melyben a víz folyását, irányítását a gyerekek maguk szabályozhatják, kialakítottunk egy szökőkutat, több párafúvókás hűsölőrendszert, több újjátékot telepítettünk ki, nagy felületeken öntött gumi esésvédő felületeket építettünk. A játszótér lekerített, őrzött, esténként bezárásra kerül, megóvandó az épített értékeket és a nagyértékű vízgépészeti és egyéb berendezéseket. A játszótéren telepítésre került egy konténerépület, melyben WC, pelenkázó, akadálymentesített WC és a fenntartási munkákat segítő szolgálati helyiség is helyt kapott.
A parkmeder vízáramlását zsilipekkel szabályozhatjuk. Nem véletlenül örvend nagy népszerűségnek az aranymosó, vagy az irányítható tengeri csillagos szökőkút is, ahogy az elárasztható homokozó, a világítótorony-mászóka és játszóhajó is, nem is beszélve a szó szerint szédítő arkhimédészi csavarról. A nagy nyári melegben kifejezetten üdítően hatnak a delfines gumiburkolatba beépített párásítók. A vagány trambulin és a kisebb kapaszkodós mászófalak pedig szinte már elvesznek a többi klassz játék mellett.

Telepített cserje

800 db

Telepített élő növény

100 db

Telepített fa

10 db

Kérjen ajánlatot!

Legyen szó új zöld- és közterület kiépítéséről vagy már egy meglévő fenntartásáról, a DeerGarden-től számíthat friss ötletekre és korszerű megoldásokra.

Bejelentések

Tegyen Ön is közösségéért! Ha egy általunk gondozott területtel kapcsolatban hasznos észrevétele van, kérjük ossza meg velünk, hogy minél hamarabb foglalkozhassunk vele!