Stáció kerti játszótér

deergarden-budapest-xxii-stacio-kerti-jatszoter-2

Teljes terület

1900 m2

Helyszín

Kálvária park

A stáció lépcső és kálvária a katolikus egyház szakrális helye, a Kálvária park körmenetek, vallási rendezvények helyszíne. A kertet oktatás-nevelésben is használják, mivel kiváló helyszínt biztosít a kulturális programokra szabadban.

A játszótér különlegessége, hogy nemcsak használói körében, de kialakításában is tükrözi a vallási elemeket. Bibliai jelenetek díszítik a kertet, így az idelátogató gyermekek játékosan ismerkedhetnek meg a Szentírással, a vallással. Az előadások számára egy külön előadótér került kialakításra, mely felett ívben elhelyezkedő padsorokon foglalhatnak helyet az érdeklődők. A középső szinten mozaikokat csodálhatunk meg a tereplépcső támfalán különböző Bibilai jelenetekről és helyszínekről, mint Betlehem, Mária kútja a Miatyánk szövegével és az Utolsó Vacsora.

Megrendelői célok

A tervezésnél kiemelt szerepet kaptak a kerületi történelmi egyházak, valamint a budafoki baptista egyház képviselői is. A projekt célkitűzése a budafoki régi városközpont jelenleg elhanyagolt területeinek rehabilitációja mellett, történelmi, műemléki környezethez méltó kialakítása, és a helyi lakosok számára új funkciókkal bíró kulturált közterek megteremtése volt. Mivel a helyszín kiváló kilátást biztosít a környékre, ezért egy kilátópont kialakítására is sor került.

Megoldásunk

A tervezők az alsó szintre amfiteátrumszerű kialakítást álmodtak meg. A kiváló kilátás miatt a legfelső szint így a pihenés és elmélkedés színtere lett. Honos fákat telepítettünk az egész parkba, melyek neveit kis táblákon magyarul és latinul tüntettük fel, ami edukációs célt szolgál.
A Bibliai játszótér egész évben várja a kikapcsolódni vágyó gyermekeket és kísérőiket.

Kérjen ajánlatot!

Legyen szó új zöld- és közterület kiépítéséről vagy már egy meglévő fenntartásáról, a DeerGarden-től számíthat friss ötletekre és korszerű megoldásokra.

Bejelentések

Tegyen Ön is közösségéért! Ha egy általunk gondozott területtel kapcsolatban hasznos észrevétele van, kérjük ossza meg velünk, hogy minél hamarabb foglalkozhassunk vele!