Pillangó park rekonstrukciója

deergarden-teljeskoru-parkfenntartas-ujbudan-1

Tervező

S-Tér Kft.

Teljes terület

Több mint 1 hektár

Telepített fa

70 facsemete

A játszótér teljesen megújult, új eszközöket és egy öntött gumi burkolatot kapott. Kiemelt szerepet élveztek az új sportpályák és a futókör, hogy a lakosság minél több mozgási lehetőség közül tudjon válogatni. A kivitelezés során több ezer cserje, évelő növény és számos új fa került telepítésre a zöldterületre. Továbbá egy hektárt meghaladó biodiverz gyepfelületet is létrehoztunk, amely piknikezésnek, de akár rendezvényeknek is teret adhat.
A parkban új, gumiburkolatos sportpályák, öntött gumi burkolattal ellátott futókör, automata öntözőrendszer kerület kiépítésre, teljes körűen megújult a park nagy játszótere rengeteg új eszköz és öntött gumi felületek kiépítésével. Ezen kivitelezési munkák során többezer cserje, évelő növény és sok új fa került telepítésre. A projekt része volt több mint 1 hektár összfelülettel egy biodiverz gyepfelület létesítése is.

 

Megrendelői célok

A projekt során az egyik fő célkitűzés az volt, hogy a zuglói lakosság számára egy kedvelt szabadtéri rekreációs helyszínt alakítsunk ki, többek között sportolási és játék lehetőségekkel. Egy ilyen méretű parkban, illetve sűrűn lakott környezetben fontos, hogy bőségesen rendelkezésre álljanak parki bútorok és eszközök.

Lakossági igény merült fel egy petang pálya és futókör kialakítására, illetve külön kistestű kutyáknak tervezett kutyafuttató létrehozására. A kerületi szülők pedig a meglévő játszótér megtartása és felújítása mellett álltak ki. A változatos felhasználói kör miatt így külön figyelmet kellett szentelni a tervezés során annak, hogy mindenki számára biztonságos legyen a környezet.

Komoly kihívás volt a gyalogos forgalom átterelése a 15-20 év alatt berögződött ösvényekről az új sétányokra.

 

Megoldásunk

A megvalósítás során rendszeresen egyeztettünk a lakossággal, hogy valóban olyan megoldásokat találjunk, amely minden igényt kielégít. A változatos felhasználói kör igényei visszatükröződnek például a kombinált ivókutakban, amelyekből felnőttek, középen gyermekek, alul pedig a négylábúak tudnak inni.

Egy mellékhelyiség is kialakításra került, amely pénzérme bedobásával működik. A biztonságra pedig a zuglói rendészek egy a parkban elhelyezett biztonsági konténerből tudnak ügyelni. A zöldterület biztonságát szolgálják továbbá az elhelyezett kamerák, a megfelelő közvilágítás is.

A biodiverzitás gazdagabbá tétele is sikeres volt. Juharfákat telepítettünk, illetve önfenntartó virágok magkeverékével szórtuk be a területet.

 

Érdekességek

A Pillangó Park ma Zugló legnagyobb játszótere.
A rekonstrukció kedvéért egyetlen fa kivágására sem volt szükség.

Kérjen ajánlatot!

Legyen szó új zöld- és közterület kiépítéséről vagy már egy meglévő fenntartásáról, a DeerGarden-től számíthat friss ötletekre és korszerű megoldásokra.

Bejelentések

Tegyen Ön is közösségéért! Ha egy általunk gondozott területtel kapcsolatban hasznos észrevétele van, kérjük ossza meg velünk, hogy minél hamarabb foglalkozhassunk vele!