deergarden-balatonfured-halaszkert-etterem-featured

Májusban mi is kiszabadultunk Budapestről és egészen a balatonfüredi Halászkert étteremig mentünk, ahol teraszbővítési és kertépítési feladatokat láttunk el. A Halászkert már az 1940-es években is nagy népszerűségnek örvendett, ám a kerthelyiségből és egy nádtetős épületből álló étterem 1961-ben teljesen leégett. Ezután a nemzetközi hírű építész Makovecz Imre tervei alapján 1963-ban újraépítették, 2022-ben pedig minket bíztak meg az étterem teraszának bővítésével.

A terasz bővítéshez végeztünk:

Talajrendezés és burkolat rakás

Feladataink az utcafront felőli járda és terasz kialakításával kezdődtek. A talajmunkálatok befejezése után a 300 m2 lejtős felületet kiskockaköves burkolattal fedtük le. Az emelt terasszal egybekötve stabilizált, gyeprácsos murvát terítettünk el mintegy 250 m2-en, mellyel közel kétszeresére nőtt a kinti férőhelyek száma.

deergarden-balatonfured-halaszkert-etterem

A készülő kockaköves járda

Növényültetés és csepegtető építés

Az épület mögötti 800 m2-es kis dombon cserjeágyásokat alakítottunk ki. A 3.600 darab cserje a kert zöldítése mellett tökéletes talajfogó szerepet is betölt. Azért, hogy nyári szárazság esetén is megfelelő mennyiségű vizet kapjanak a növények, csepegtetőt is telepítettünk 500 m2-en.

deergarden-balatonfured-halaszkert-etterem-2

Cserjés telepítése a balatonfüredi Halászkert étterem mögött

Alapozás és növényfal telepítés

Mielőtt növényfalakat helyeztünk volna el, a kert hátsó részben kialakítottuk a kültéri mosdó alapját. Az egység telepítése után nekiláttunk a 20 darab növényláda elhelyezésének. Az előnevelt, borostyánnal befuttatott növényfalakat kifejezetten térelválasztó és takaró céllal helyeztük el a mosdó és ugyan úgy a szemetes köré.

deergarden-balatonfured-halaszkert-etterem

A borostyánnal befuttatott növényfal

A kibővített teraszt és a friss zöld kertet május végén át is adtuk a balatonfüredi Halászkert étteremnek, akik vendégeiket immáron a megújult teraszon várják.