deergarden-myhive-irodahaz

Májusban a XIII. kerületi MyHive irodaházban, a mélygarázs födém vízszigetelése után végeztünk teljes újjáépítést és kertrendezést. A szigetelési munkák elvégzése előtt a régi kert felszámolása is a mi feladatunk volt, majd egy megújult kert került kialakításra. Elvégeztünk többek között:

  • Építési feladatokat és a kialakítottuk a kertet,
  • Növénykazetta építését és növényültetést.

Építési feladatok és a kert kialakítása

A beázási probléma miatt a teljes, összesen 500 m2, kertet kellett felbontanunk, majd új hő- és vízszigetelés került kialakításra. Miután ez elkészült, technikai rétegeket építettünk fel a hőszigetelő lapokra, mely szűrő, védő és vízmegtartó szerepet is tölt be. 

deergarden_myhive_irodahaz_1

A lebontás folyamata

A meglévő burkolatot újraraktuk a felpúposodott és sérült elemeket pedig új betonlapokra cseréltük le. Az új szigetelés kiegészítéseként a vízelvezetőket és tetőlefolyókat új rácsokkal szereltük fel.

deergarden_myhive_irodahaz_2

Az új burkolat lerakása

Növénykazetta építés és növényültetés

A növénykazetták is új jó minőségű alapot kaptak. Elsőként drénlemezt raktunk le a felesleges csapadék elvezetésére, majd szűrőréteg, geotextil és égetett agyaggranulátum került terítése. Erre ismételten geotextilt, majd a megfelelő termőközeget helyeztünk, ezzel kialakítva a növényeknek a legmegfelelőbb környezetet. A kazetták szegélyeit is teljesen új elemekre cseréltük 94 folyóméter hosszon.

deergarden_myhive_irodahaz_3

Új növénykazetták megfelelően alárétegelve

Körülbelül 400 db új cserepes növényt ültettünk, továbbá 84 m2 varjúháj szőnyeget terítettünk a ferdetetőn. A növénykazettákban csepegtető öntözőrendszert építettünk ki, majd a virágok közé fenyőkéreg mulcsot terítettünk a talajnedvesség megtartásának és túlforrósodás elleni védelem érdekében.

deergarden_myhive_irodahaz_4

Az új növények telepítése