deergarden-qta-terinformatikai-rendszer-gyakorlati-alkalmazasa

A Magyar Kertépítők Országos Szövetsége, a Makeosz 2010 óta tart évente Szakmai Napokat. Cégünk szakmai előadóként vett részt az idén február végén, Tapolcán megrendezett háromnapos eseményen, amelynek fókuszában az ökológiai és gazdasági fordulatok álltak. Ezúttal a Városliget projekt eredményeiről és a QTA térinformatikai rendszer gyakorlati alkalmazása során szerzett tapasztalatokról adtunk elő, és az érdeklődő szakmai közönség előtt prezentáltuk innovatív megoldásainkat.

A Makeosz Szakmai Napok

A Makeosz Szakmai Napokat a magyarországi „zöld szakma” szakembereinek találkozójának is nevezik. Az elmúlt 13 év alatt hagyománnyá vált, hogy minden év elején megszervezik az eseményt, idén több, mint 600 résztvevő regisztrált. A mostani rendezvényen különösen nagy hangsúlyt fektettek az ágazaton belüli együttműködésre, amelyben mi is partnerek vagyunk.

Cégünk második alkalommal látogatott el a Makeosz rendezvényére. Friss tagoknak minősülünk, de kétéves tagságunk ideje alatt minden alkalommal előadóként voltunk jelen a rendezvényen, nem csupán látogatóként. Elkötelezettek vagyunk a QTA közterület alkalmazás szakmareformáló hatása iránt, így ennek igyekszünk is minden rendezvényen hangot adni.

A program mindhárom napján részt vettünk, amelynek keretében más piaci szereplők tapasztalatait is megismerhettük, többek között faápolási módszereiket, friss kutatásaikat. Volt lehetőségünk meghallgatni pár diplomamunkát is, és az ahhoz tartozó tudományos eredményeket. Fontosnak tartjuk a tudásmegosztást, ezért amin csak lehetett, mindenen részt vettünk, az előadásokra és a workshopokra is betekintettünk, tájékozódtunk, inspirálódtunk, és mi is minden érdeklődő kérdésre választ adtunk.

deergarden-makeosz-szakmai-napok

A QTA térinformatikai rendszer hatása a zöldterület kezelésre

Az utolsó napon meghívást kaptunk egy pódiumbeszélgetésre, amelynek alkalmával a Városliget új szemléletű fenntartásának kihívásait tárgyaltuk meg. A beszélgetés nagyon jól sikerült, mindenki hallhatta és tapasztalhatta a BKM Nonprofit Zrt. Főkert Kertészeti Divízión és a Városliget Zrt.-n kívül is, hogy lehetséges SLA rendszerben fenntartani egy közterületet. Meghatározott fű magassággal, fenntartási gyakorisággal akár, ebben egyedülállóak vagyunk a piacon.

Ugyanezen a napon Digitalizáció a DeerGarden üzemeltetési folyamataiban címmel saját előadást is tartottunk a QTA gyakorlati használatáról. Alapértékeink az átláthatóság, a jól szervezhetőség és a gazdaságosság. Prezentációnkban először azt mutattuk be, hol tartunk a digitalizációval. Eredményeink számokban: 4 éve folyamatosan működtetjük QTA rendszerünket, 33 ezer különböző objektumot, köztük parkokat, játszótéri eszközöket, hulladékgyűjtőket regisztráltunk, 2 millió feladatot végeztünk el, az üzemeltetés, karbantartás és hasonló munkafolyamatok terén, munkavállalóink pedig már 130 készüléken használják rutinosan az alkalmazást.

Mire tudjuk használni a QTA térinformatikai rendszert?

E megoldásnak köszönhetően a területet fenntartó illetékes szervezetek és az üzemeltetők is naprakész, pontos, ellenőrizhető adatokkal rendelkeznek a fenntartási és karbantartási munkákról. Az önkormányzatok például azonnal tudnak reagálni a panaszos hulladékgyűjtőkre, csak a XI. kerületben 2300 regisztrált hulladékgyűjtőnk van. Portfóliónk fontos eleme az egyedülálló öntözési nyomon követés, amelyhez hozzátartozik több, mint 10 ezer fiatal fa karbantartása. A kijuttatott vízmennyiség literre megszabható, locsolóink pedig ultrahangos vízátfolyásmérővel rendelkeznek, amelyek digitális jelet továbbítanak a QTA felé. A rendszer alkalmas a fasori karbantartások kezelésére is, sablonokokat és adatimport támogatást nyújt, segít a szerződéses egységárak menedzselésében és az egyszerű és gyors teljesítésigazolások elkészítésében.

deergarden-makeosz-2

Pontosan elszámolható, minőségi zöldterület kezelés, a DeerGarden szolgáltatása

Nagy gyakorlatunk és széleskörű felkészültségünk van a parkfenntartás, zöldterület kezelés magas szintű elvégzésére. Rendben tartjuk a köztereket és a játszótereket és speciális feladatokat is vállalunk, például tetőterek kialakítását, vagy műemléki területen végzett munkákat. Szolgáltatásainkat elsősorban kivitelező cégeknek és önkormányzatoknak ajánljuk. A QTA alkalmas a lakossági bejelentések és panaszok kezelésére, kivizsgálására is.

Parkfenntartási, köztisztasági és kivitelezési munkákat is végzünk. Gondozott területeinkkel találkozhatnak a főváros több kerületében is, például a XI. vagy a XIII. kerület igényesen rendezett parkjaiban, illetve Budapesten kívül is, a Budaörsi virágágyásoktól a balatoni kikötőig vállalunk munkát.

Forduljon hozzánk bizalommal!