deergarden-megujult-kulsot-kapott-a-kondorosi-uti-aldi-aruhaz-kornyezete

A 11. kerületi Kondorosi út 7. szám alatt található ALDI áruház körül elterülő közterület elhanyagolttá vált az elmúlt évek során. A Kondorosi út és Fehérvári út által határolt terület azonban közterület-építési projektünknek köszönhetően megújult, modern külsővel büszkélkedhet a Budapest Főváros XI. kerületi, Újbudai Önkormányzat megbízásának köszönhetően. A közterület megújítási munkálatainak kivitelezésével pedig cégünket bízták meg.

deergarden-megujult-kulsot-kapott-a-kondorosi-uti-aldi-aruhaz-kornyezete

A korábbi állapotokat felszámoltuk a közterület építése közben

Kiindulási állapot

Az elmúlt évek során a közterület burkolatai és szegélyei rendkívül rossz állapotba kerültek a Kondorosi úti ALDI áruház előtt. A gyalogos nyomvonal erősen elhasználódott, töredezett és néhol megsüllyedt, ezért akár balesetveszély is előfordulhatott. A korábbi aszfaltburkolatokat körülvevő zöldterületek szintén rendezetlen képet mutattak, így a korszerűtlen területek újragondolására és felújítására volt szükség.

deergarden-megujult-kulsot-kapott-a-kondorosi-uti-aldi-aruhaz-kornyezete-2

A közterület építése során megújultak a zöldfelületek is

A közterület-építési projekt eredményei

A feladat a megbízó Önkormányzat igényei alapján a terület elhanyagolt állapotban lévő burkolatainak, szegélyeinek felújítására és az új burkolat architektúrájának megtervezésére irányult. Ebben igyekeztünk szem előtt tartani mind az Önkormányzat, mind a lakosság, mind pedig a kivitelezhetőség szempontjait.

A burkolatok kontúrjait, valamint a burkolati elemek, díszburkolatok és szegélyek cseréjét is úgy végeztük el, hogy azok igazodjanak a meglévő, gyakran használt gyalogos nyomvonalakhoz.

A burkolati elemeket övező, szintén elhanyagolt állapotban lévő zöldterületek újragondolására és bővítésére is szükség volt a kellemes, jól használható környezet kialakítása érdekében. A kertészeti tervezés dokumentumai már korábban bemutatásra kerültek az Újbuda Önkormányzat városgazdálkodási igazgatóságának beruházási osztályán 2019. novemberében. A bemutatáskor felmerült kérések, módosítások és észrevételek figyelembevételével elkészült az újabb vázlatterv, amit decemberben fogadtak el a 740 m2-es területre.

A terület funkciójához és a megbízói igényekhez igazodva a közterületen elhelyeztünk különféle berendezési tárgyakat, amik a mindennapokhoz szükséges funkciókat megkönnyítik, betöltik. Ezen felül számos talajtakaró növényt, cserjét, évelőt és díszfüvet is telepítettünk és cseréltünk, ahol erre szükség volt.

A közterületmegújítási projekt számokban

Mennyiség Parki elemek
473 db cserje és talajtakaró növény
377 m2 burkolati elem
80 db évelő növény és díszfű
56 m2 felújított zöldfelület
15 db támla nélküli egyszemélyes pad
15 db támlás egyszemélyes pad
4 db fa
2 db új hulladékgyűjtő

Az elkészült közterületmegújítási munkálatokról az önkormányzat is beszámolt weboldalán egy cikk formájában, ami ide kattintva érhető el.

deergarden-megujult-kulsot-kapott-a-kondorosi-uti-aldi-aruhaz-kornyezete-3

A köztéri elemek jó szolgálatot tehetnek várakozás közben

Telepített berendezések

A bolt környékén gyakran szükség van ülőhelyekre, amelyek várakozásra, pihenésre, de akár pakolásra is alkalmasak. Éppen ezért a projekt során 15 db egyszemélyes támla nélküli padot és 15 db támlás egyszemélyes padot telepítettünk a közterületre.

Az áruház épülete előtt található hulladékgyűjtő mellett további 2 db Újbuda arculati festéssel ellátott hulladékgyűjtőt helyzetünk el a szemetelés megelőzésére. A fák hosszútávú megtartása és védelme érdekében pedig faveremrácsokat helyeztünk el körülöttük.

deergarden-megujult-kulsot-kapott-a-kondorosi-uti-aldi-aruhaz-kornyezete-4

Megújult a közterület burkolata, kültéri elemei és zöldfelülete az építéssel

 

Összességében az átalakítások által egy biztonságosan megközelíthető területet kaptunk, a töredezett és leromlott állapotú burkolatok helyett. A közterületre telepített egyszemélyes padok, a hulladékgyűjtők és a felújított zöldfelületek kellemes pihenésre is szolgálhatnak egy gondozott területen, amíg várunk valakire.

Kapcsolódó szolgáltatások