deergarden-intenziv-jatszoter-fenntartas-ujbudan

A rendszeres játszótér fenntartás közös érdek, hiszen az ápolt közterek egyaránt fontosak az újbudai lakosoknak és az önkormányzatnak is. Ezek a területek értékes zöldfelületet alkothatnak egy játszótéren, de a gyermekek testi épsége miatt is ügyelni kell a folyamatos karbantartás elvégzésére. A fenntartás szervezése elsősorban az önkormányzat hatáskörébe tartozik, de természetesen az elvégzett munka minősége a fenntartó felelőssége. Éppen ezért nagyon fontos, hogy a két fél hatékonyan tudjon együttműködni.

deergarden-intenziv-jatszoter-fenntartas-ujbudan-2

Intenzív játszótér fenntartás a Kalóztenger játszótéren

deergarden-intenziv-jatszoter-fenntartas-ujbudan-3-gallyazas

Gallyazás a Temesvár utcán

Mit jelent az intenzív játszótér fenntartás?

Hagyományosan az önkormányzat bizonyos időközönként megrendeli a fenntartó cégtől a játszóterek karbantartására, illetve fenntartására vonatkozó szolgáltatást. Viszont a köztes időben meghibásodhat egy-egy játékelem; megtelhet egy hulladékgyűjtő vagy egy kutyapiszok láda; letörhet egy nagyobb ág, vagy akár egy vihar alkalmával kidőlhet egy fa a játszótéren. Az intenzív játszótér fenntartás során nem kell sokat várni a törött, megrongálódott vagy megtelt elemek helyrehozására, mivel gyakorlatilag azt jelenti, hogy a fenntartás folyamatosan történik, nem kell az önkormányzatnak minden alkalommal megrendelnie a munkát. Amint a kerület utolsó játszótere is sorra került, azonnal újrakezdjük az elején.

A fenntartó cég munkatársai minden hétköznap folyamatosan járják a helyszíneket, mellyel állandó és folyamatos karbantartást biztosítanak.

deergarden-intenziv-jatszoter-fenntartas-ujbudan-4

Mikkamakka játszótér

Havonta kétszer is sorra kerül a 82 újbudai játszótér

Optimális esetben akár havonta kétszer is sorra kerül mind a 82 darab újbudai játszótér intenzív és folyamatos fenntartása, valamint karbantartása. Ezen a havi két hétköznapokon magas létszámmal végzünk a játszóterek burkolatain, valamint gyep-, és cserjefelületein gyommentesítést és takarítást (homok, lomb, és egyéb szennyeződések).

Ezen kívül a megrendelő újbudai önkormányzat által meghatározott utcák teljes körű faápolási munkálatait végezzük el faápoló szakemberekkel; 3 – 5 kosaras autót és 2 – 3 darálót biztosítva. A munkálatok során felmerül gallyazás, ifjítás, de elkerülhetetlen eseben fakopp vizsgálatot követően akár fakivágás is.

deergarden-intenziv-jatszoter-fenntartas-ujbudan-6-qta

QTA rendszer működés közben

Kényelmes és magas színvonalú szolgáltatás veszi le a terhet az önkormányzatokról

Számunkra fontos, hogy szolgáltatásunk és az általunk elvégzett munka átlátható és magas színvonalú legyen, ezért a munkálatokról naponta fotódokumentációt készítünk. A sűrűn elvégzett dokumentáción felül pedig igyekszünk a transzparenciát a megrendelő felé még magasabb szintre emelni azzal, hogy áprilistól bevezetjük QTA szolgáltatásunkat a játszótér fenntartásra is a kerületben.

A QTA-val pontosan nyomonkövethető az objektumok állapota, illetve az utolsó karbantartás időpontja is, hiszen ez egy valós-idejű alapokra épülő rendszer.

deergarden-intenziv-jatszoter-fenntartas-ujbudan-5

Tulipános játszótér fenntartása

Kiemelkedő transzparenciát nyújt a QTA

A QTA rendszer kifejlesztésekor figyelembe vettük az egyszerű használhatóságot és az átláthatóságot. Éppen ezért a QTA jelentősen megkönnyíti a riportálási folyamatot mindkét fél számára, mivel szinte azonnal jól értelmezhető és hiteles adatokat ad az elvégzett munkáról.

De mégis hogyan működik a rendszer?

Kollégáink a park- vagy közterület fenntartási, faápolási, vagy játszótér fenntartási munkavégzés közben a fák öntözése, ápolása, hulladékgyűjtők ürítése után beolvassák az adott objektumon elhelyezett QR kódot, valamint képekkel is dokumentálják a folyamatot. A QR kód hozzárendeli a képeket a megfelelő helyszínhez és objektumhoz a térképes felületen, ami azonnal látható és hozzáférhető a fenntartó cég és a megrendelő számára.

Az intenzív játszótér fenntartás szolgáltatásunk által a játszótereken és közterületeken a karbantartás folyamatossága miatt megelőzhetőek a kivédhető balesetek. Ráadásul a munkálatok megszervezéséhez használt QTA rendszer átlátható, valós-idejű és egyértelmű képet ad a köztéri objektumok aktuális állapotáról. Ez nem csak a mi munkánkat könnyíti meg, de megfelelünk a hatályos jogszabályoknak és a megrendelő is nyomon követheti tevékenységünket.

Kapcsolódó Szolgáltatások