deergarden-beuzemeltuk-a-4000-m2-teruletu-vizes-jatszoteret-kispesten-ami-edukalja-is-gyerekeket

A hatalmas kánikulában remek városi kikapcsolódást nyújtanak a vizes játszóterek. Ebbe az irányba nyitott a kispesti Önkormányzat is és 2018-ban megbízta a DeerGarden-t egy vizes játszótér kialakításával. Az átadás óta mi végezzük a kispesti vizes játszótér fenntartását és a szezonális karbantartásokat, így az idei szezonra is készen áll a vizes játszótér!

Egyelőre még nincs sok vizes játszótér Budapesten, azonban töretlen népszerűségük miatt folyamatosan jelennek meg újabbak a lakosság nagy örömére.

Vizes játszóterek Budapesten:

  • Vizes játszótér, Kispest
  • Szilas Park vizes játszótér, Újpest
  • Bikás park, Újbuda
  • Holdudvar, Óbuda
  • Óhegy park, Kőbánya
  • Városligeti Nagyjátszótér, Zugló
  • Tarzan park, Újpest

Mivel nem szokványos játszóterekről van szó, így más jellegű karbantartást is igényelnek a szezonális újranyitás során. Fontos a vízgépészeti elemek tisztítása és karbantartása, a szivattyúk esetleges felújítása és a gépesített vízfertőtlenítő rendszer működésének ellenőrzése is. Ezen felül a balesetveszély elkerülése érdekében a hidegebb hónapokban károsodott elemeket meg kell újítani és rendbe kell tenni.

A gépészeten túlmenően a területen a nem megfelelő állapotba került fákat pedig felülvizsgáljuk, és szükség esetén eltávolítjuk a balesetveszélyes részeit.

deergarden-beuzemeltuk-a-4000-m2-teruletu-vizes-jatszoteret-kispesten-ami-edukalja-is-gyerekeket-1

Megtörtént az éves karbantartás, újra használhatóak a vizes rendszerek!

Az éves karbantartás után megnyitott a kispesti vizes játszótér

Beüzemeltük és átadtuk használatra a kispesti vizes játszóteret, amit éves és időszakos karbantartásokkal, illetve éves fejlesztésekkel tesznek folyamatosan egyre vonzóbbá a kispestiek és a környező kerületekből érkezők számára. A kerület és a polgármester tájékoztatása megtekinthető a kispesti önkormányzat weboldalán. Ráadásul a kispesti polgármester, Gajda Péter a Facebook oldalán számol be arról, hogy milyen karbantartások történtek, milyen új elemek kerültek a területre és milyen várható karbantartások lesznek még.

A játszótér karbantartásával és fenntartásával minden szezonban foglalkozunk. Idén elsősorban a játékokat, padokat, kukákat és a konténer épület fa elemeit újítottuk fel festéssel és csiszolással, illetve a napvitorlák fel-, és leszereléséért is a DeerGarden felel. A napvitorlák felszerelésével szeretnénk védeni a gyermekeket az erős napsugárzástól és a leégéstől. A fejlesztési tervek között szerepel további 2 db pad és egy lóca kitelepítése, valamint a napvitorlák számának bővítése is.

deergarden-beuzemeltuk-a-4000-m2-teruletu-vizes-jatszoteret-kispesten-ami-edukalja-is-gyerekeket

A szülői felügyelet mellett egy állandó munkatárs is vigyáz a gyermekek biztonságára

Mikor, kivel látogatható a vizes játszótér?

kispesti vizes játszóteret a 2-14 évesek részére építtettünk meg, ami tökéletes kikapcsolódást nyújt a nyári kánikulában. Ennek a korosztálynak szüksége van az intenzív mozgásra, azonban a hőségben is figyelmet kell fordítani arra, hogy naptól védett helyen játszhassanak és hűteni tudják magukat. A játszótérre csak szülői felügyelettel szabad belépni, azonban az üzemeltető megbízott egy, a helyszínen állandóan jelenlévő felügyelőt is, aki a gyermekek biztonságára figyel és felhívja a szülők figyelmét az esetleges balesetveszélyes helyzetekre. Ezek megelőzése érdekében a játszóteret csak a rendeltetésének megfelelően lehet használni.

Júniustól szeptemberig 8.00-21.00-ig, a többi hónapban pedig 8.00-18.00 óra között látogatható a vizes játszótér Kispesten.

Műszaki, biztonsági és gazdaságossági okok miatt a vizes elemek nem működnek 20 fok alatt, valamint túlzottan zivataros, esős, szeles időben sem. Érdekesség, hogy az üzemeltetők folyamatosan figyelik az időjárás változásait egy “mini meteorológiai állomással”.

deergarden-beuzemeltuk-a-4000-m2-teruletu-vizes-jatszoteret-kispesten-ami-edukalja-is-gyerekeket-3

A kispesti vizes játszótéren a világítótorony remek szórakozást nyújt a gyerekeknek!

Budapest legnagyobb ingyenes vizes játszótere a DeerGarden-től

200 millió forint értékű beruházás kivitelezésére minket kért fel az önkormányzat 2018-ban. A 4000 m2-es területen két ütemben zajlott a játszótér megépítése a projekt méretéből adódóan. A megrendelő céljai között szerepelt a biztonság, az időjárásállóság és a gyerekek egészsége.

A területen kialakítottunk egy olyan mesterséges patakrendszert, melyben a gyerekek zsilipekkel szabályozhatják a víz folyását, és akár aranymosósat is játszhatnak. A másik fő attrakció pedig a tengericsillagos szökőkút, mellyel szintén irányíthatják a víz útját. A nagy melegben kitűnő lehetőséget ad a homokozó elárasztása egy olyan vár építéséhez, amit vizesárokkal szeretnének körbevenni a gyerekek. Közben a világítótorony-mászóka, a trambulinok, a kisebb mászófalak és a játszóhajó kielégíti a mászás iránti igényüket és levezethetik a fölös energiát. Több helyen kialakításra kerültek párafúvókás hűsölőrendszerek és játékelemek, valamint a felületek gumiborítást kaptak az esések tompítására.

A játszótér nemcsak a mozgás levezetésére hasznos, hanem oktatási célú is, hiszen itt a gyerekek játszva megtanulják a víz útjának törvényeit és persze az arkhimédészi csavar működését is!

A játszótér kialakításakor nem feledkeztünk meg a zöldnövényzetről sem, hiszen 800 db telepített cserjével, 100 db telepített évelő növénnyel és 10 db telepített fával járultunk hozzá az egészségesebb és árnyékosabb környezet kialakításához a napvitorlák mellett.

 

deergarden-beuzemeltuk-a-4000-m2-teruletu-vizes-jatszoteret-kispesten-ami-edukalja-is-gyerekeket-4

Köztéri elemek a játszótéren

Kapcsolódó szolgáltatások