iparimarketing.hu

Parkfelújítás az Újbudai Tétényi út mellett

Helyszín
Újbuda, Fejér Lipót utca és Tétényi út által határolt közterület
Feladatkör
Építési munkálatok
Növények
16 lombos fa, virágos cserjék, évelők és díszfüvek telepítése

A park újjáépítését megelőző munkálatok

A déli részen elbontásra kerültek a térköves járdák és pihenők, a sportpálya és a házak közötti aszfalt burkolat az alépítménnyel együtt, illetve a terület lapkő burkolata, hulladékgyűjtői és padjai. A parképítés során a kutyapiszokgyűjtők áthelyezése mellett a területen 2 db lombos fa és 14 db fenyőfa került kivágásra.

Megvalósult állapot

A projekt során a déli részen elbontott járdák helyén egy kisebb pihenőtér kapott helyet egyedi építésű, fa ülőfelületű ülőkockákkal és egyszemélyes támlás pihenőszékekkel, hogy a környékbeliek divatos kültéri bútorokon élvezhessék a friss levegőt és a napsütést. Ezen kívül egységes megjelenésű hulladékgyűjtőket is telepítettünk a park tisztántartásának elősegítésére.

A megújult sportpályát mostanra birtokba vehetik a környéken élő gyerekek. Az aszfaltos pálya egy térköves felületről közelíthető meg a déli oldalról, mivel az északi bejárat megszűnt. A bérházak közötti részen helyet kapott még két kültéri pingpongasztal, néhány ülőkocka, valamint kerékpártámaszok, egy ivókút, és térfigyelő kamerák a biztonság érdekében. A pálya felfestése a grundpályakapu, kosárladba és kispályás focipálya méretei szerint történt. Az objektumok közötti közlekedést stabilizált murvaburkolatú sétautakkal, illetve aszfaltjárdákkal biztosítottuk, hogy akár jó időben, akár esőben is használhatóak legyenek.

A területre összesen 16 db lombos fa telepítésére került sor a parképítés során, melyek segítenek a levegő tisztántartásában. Az utakat és a pihenőket alacsony, talajtakaró, virágos cserjékből és évelőkből, díszfüvekből álló kiültetés díszíti. Az öntözés újonnan fúrt talajvízkútból történik.

Kapcsolódó szolgáltatások

Parképítés, parkfenntartás

Kérjen ajánlatot!

Legyen szó új zöld közterület kiépítéséről vagy már egy meglévő fenntartásáról, a Deer Garden-től számíthat friss ötletekre és korszerű megoldásokra.

Bejelentések

Tegyen Ön is közösségéért! Ha egy általunk gondozott területtel kapcsolatban hasznos észrevétele van, kérjük ossza meg velünk, hogy minél hamarabb foglalkozhassunk vele!