Az OTP irodaháza Budapest egy üde, zöld színfoltja

Mi építettük az OTP irodaház tetőkertjét

Megbízó

OTP Bank Nyrt.

Feladat

tetőkertépítés

Érdekesség

Természetközeli élmény a város felett

Aki az OTP legújabb irodaházába látogat, annak olyan érzése lehet, mintha a természetben járna. Ennek a városi munkahelyi oázisnak a kialakításában vett részt a DeerGarden 2022-ben, melynek keretén belül a tetőkert került kialakításra.

Minden igényt kielégítő tetőkert

A megrendelő elképzelése egy inspiráló és pihentető tetőkert kialakítása volt az épület tetején, amely egyaránt megfelelő feltételeket biztosít mind a herbáceum (lágy szárú), mind a lignozum (fásszárú) növények számára. Ennek ismeretében készültek el a tervek 2021-ben, majd valósultak meg 2022-ben. A tetőkert burkolatát a megszakításos lépő módszerével alakítottuk ki, melynek lényege, hogy a burkolati elemek folytonosságát több helyen is évelő növények szakítják meg. Ez a megközelítés jelentősen növeli a zöld terület arányát, továbbá olyan érzetet nyújt, mintha az ember a természetes talajon járna.

Az OTP irodaház tetőkertjének terve

Az OTP irodaház tetőkertjének terve

Milyen megoldásokkal dolgoztunk?

Feladataink közé tartozott a tetőkerti drénrendszer, a termőréteg és az épített struktúrák specifikációjának meghatározása. A drénrendszer magában foglal egy dombornyomott lemezt, amely a vízelvezetést biztosítja, miközben védelmet nyújt a vízszigetelés számára.

A tetőkert tervezése során egy méter vastagságú termőréteget alakítottunk ki, melynek jelentős részét gyep borítja. A dísznövények és cserjék folyamatos hidratálását egy csepegtető öntözőrendszer segíti elő. Kiemelendő, hogy a tetőkertek számára nem a hagyományos humusztartalmú termőtalajt választottunk, hanem egy kifejezetten a tetőterek igényeihez illő könnyített termőközeg alkalmazásával dolgoztunk.

A fák ültetésekor különös figyelmet fordítottunk a megfelelő fajták kiválasztására, amelyek kisebb lombkoronával rendelkeznek és alacsonyabb növekedési potenciállal bírnak, ezáltal hosszú távon is ideálisak maradnak a tetőkertek számára.

Kérjen ajánlatot!

Legyen szó új zöld- és közterület kiépítéséről vagy már egy meglévő fenntartásáról, a DeerGarden-től számíthat friss ötletekre és korszerű megoldásokra.

Bejelentések

Tegyen Ön is közösségéért! Ha egy általunk gondozott területtel kapcsolatban hasznos észrevétele van, kérjük ossza meg velünk, hogy minél hamarabb foglalkozhassunk vele!