GTC White House tetőkertje

GTC White House extenzív tetőkert

Helyszín

GTC White House, Budapest, Váci út 47.

Elvégzett munkák

Tetőkert, külső és belső kert kivitelezése

Extenzív tetőkert

Húsz centiméter talajréteggel

Extenzív tetőkert telepítése, a hatodik emeleti terasz burkolása, valamint a földszinten a belsőkert és a kültér kialakítása volt a feladatunk.

A tetőn extenzív kertet alakítottunk ki, amely a hőszigetelést és a csapadékvíz elvezetését, valamint környezeti élőhelyek létrehozásával és a zöldfelület növelésével a biodiverzitást javítja.

Ennek érdekében 20 centiméter vastag termőfelületre előnevelt növényi szőnyeget terítettünk. A növényi szőnyeg alkalmazásával már kifejlett, szárazságtűrő varjúhájféléket tudtunk telepíteni, amelyek nem igényeltek további gondozást.

A 6. emeleti teraszon végzett burkolati munka során ügyeltünk arra, hogy harmonikus legyen az épület többi burkolatával.

A belső és a külső kertnek egyértelműen az irodában dolgozók kényelmét kell szolgálniuk, ezért itt háromszintes – fű, cserje és fa – növénytelepítést végeztünk. Ehhez a talaj vastagságát több helyen is meg kellett növelni egy méteresre, ezt támfalak segítségével oldottuk meg.

Kérjen ajánlatot!

Legyen szó új zöld- és közterület kiépítéséről vagy már egy meglévő fenntartásáról, a DeerGarden-től számíthat friss ötletekre és korszerű megoldásokra.

Bejelentések

Tegyen Ön is közösségéért! Ha egy általunk gondozott területtel kapcsolatban hasznos észrevétele van, kérjük ossza meg velünk, hogy minél hamarabb foglalkozhassunk vele!