Fasor rehabilitációja az Újpesti rakparton

deergarden_ujpest_rakpart_fiatal_fak-1-1200x506

Megbízó

Főkert Zrt.

Szerepkör

alvállakozó

Munka kezdete

2020. november 16.

Az Újpest rakpart fasorát korábban több mint 200 darab gömbakác alkotta, amelyek az évek során kiöregedtek és veszélyessé is váltak, így a hosszú távú megőrzés érdekében időszerűvé vált a fasor megújítása.

Kulcs az időszerű beavatkozás és professzionális védelem az Újpest rakparti fasor ápolásában

Az egyedenkénti vizsgálat kimutatta, hogy 105 fa kivágása elkerülhetetlen, a többit pedig ápolni, gallyazni szükséges. Az elkorhadt fák kivágása és a tuskók marása után pótlásukra 161 db előnevelt, Magyarországon őshonos mezei juhar elültetését végeztük a Főkert megbízásából. A fasor-rekonstrukciós munka részét képezte további 9 darab, a speciális igénybevételnek ellenálló szilfa elültetése a Szent István parki kutyafuttatóban.

Egyedi megoldás az öntözésre

Érdekesség, hogy az elültetett facsemetékhez a közterületeken egyelőre ritkán alkalmazott 75 literes faöntöző zsákokat telepítettünk, amelyek a törzset nem tartják nedvesen, viszont a lassú áteresztőképességű alsó résznek köszönhetően csepegtetéses módszerrel biztosítják a növekedéshez és gyors gyökerezéshez szükséges heti vízmennyiséget.

Kérjen ajánlatot!

Legyen szó új zöld- és közterület kiépítéséről vagy már egy meglévő fenntartásáról, a DeerGarden-től számíthat friss ötletekre és korszerű megoldásokra.

Bejelentések

Tegyen Ön is közösségéért! Ha egy általunk gondozott területtel kapcsolatban hasznos észrevétele van, kérjük ossza meg velünk, hogy minél hamarabb foglalkozhassunk vele!