Parkfelújítás az Újbudai Tétényi út mellett

Parkfelújítás az Újbudai Tétényi út mellett

deergarden-fejer-lipot-utcai-kozpark-felujitas-2

Helyszín

Újbuda, Fejér Lipót utca és Tétényi út által határolt közterület

Feladatkör

Építési munkálatok

Növények

16 lombos fa, virágos cserjék, évelők és díszfüvek telepítése

A park újjáépítését megelőző munkálatok

A déli részen elbontásra kerültek a térköves járdák és pihenők, a sportpálya és a házak közötti aszfalt burkolat az alépítménnyel együtt, illetve a terület lapkő burkolata, hulladékgyűjtői és padjai. A parképítés során a kutyapiszokgyűjtők áthelyezése mellett a területen 2 db lombos fa és 14 db fenyőfa került kivágásra.

Megvalósult állapot

A projekt során a déli részen elbontott járdák helyén egy kisebb pihenőtér kapott helyet egyedi építésű, fa ülőfelületű ülőkockákkal és egyszemélyes támlás pihenőszékekkel, hogy a környékbeliek divatos kültéri bútorokon élvezhessék a friss levegőt és a napsütést. Ezen kívül egységes megjelenésű hulladékgyűjtőket is telepítettünk a park tisztántartásának elősegítésére.

A megújult sportpályát mostanra birtokba vehetik a környéken élő gyerekek. Az aszfaltos pálya egy térköves felületről közelíthető meg a déli oldalról, mivel az északi bejárat megszűnt. A bérházak közötti részen helyet kapott még két kültéri pingpongasztal, néhány ülőkocka, valamint kerékpártámaszok, egy ivókút, és térfigyelő kamerák a biztonság érdekében. A pálya felfestése a grundpályakapu, kosárladba és kispályás focipálya méretei szerint történt. Az objektumok közötti közlekedést stabilizált murvaburkolatú sétautakkal, illetve aszfaltjárdákkal biztosítottuk, hogy akár jó időben, akár esőben is használhatóak legyenek.

A területre összesen 16 db lombos fa telepítésére került sor a zöldterület kiépítése során, melyek segítenek a levegő tisztántartásában. Az utakat és a pihenőket alacsony, talajtakaró, virágos cserjékből és évelőkből, díszfüvekből álló kiültetés díszíti. Az öntözés újonnan fúrt talajvízkútból történik.

Kérjen ajánlatot!

Legyen szó új zöld- és közterület kiépítéséről vagy már egy meglévő fenntartásáról, a DeerGarden-től számíthat friss ötletekre és korszerű megoldásokra.

Bejelentések

Tegyen Ön is közösségéért! Ha egy általunk gondozott területtel kapcsolatban hasznos észrevétele van, kérjük ossza meg velünk, hogy minél hamarabb foglalkozhassunk vele!