Ecodome irodaház tetőkert építés

Ecodome irodaház

Helyszín

Ecodome irodaház, Budapest, Mészáros utca

Elvégzett munkák

Tetőkert építése medencével, fényjátékkal

Zöld energia

Szürkevíz felhasználása a növények öntözésére

A feladatunk egy nívós tető- és belső kert létrehozása volt, amely a biodiverzitás növelése mellett a dolgozók pihenését és feltöltődését is szolgálja.

Már a tervezés stádiumában figyelembe kellett venni, hogy az Ecodome irodaépület platina szintű LEED-tanúsítvánnyal rendelkezik, hiszen remekül felhasználja a zöld energiákat és a víz reciklálhatóságát. Az épület egy úgynevezett szürkevíz felhasználási módszert alkalmaz a növények öntözésére.

A tetőkert kialakításához nagy mennyiségű talajt terítettünk, a többszintű – fű, cserje, fa – növény telepítés érdekében támfal elemeket építettünk. Az öntözőrendszert ki kellett egészíteni egy vízmendencével és annak fényjátékával. A burkolatok kialakítása után pedig parkbútorokat, padokat telepítettünk.

A tetőkert az épület hőszigetelését és a városképet éppúgy javította, mint a környék biodiverzitását, ezzel pedig az épület értéke és piaci versenyképessége is nőtt.

Kérjen ajánlatot!

Legyen szó új zöld- és közterület kiépítéséről vagy már egy meglévő fenntartásáról, a DeerGarden-től számíthat friss ötletekre és korszerű megoldásokra.

Bejelentések

Tegyen Ön is közösségéért! Ha egy általunk gondozott területtel kapcsolatban hasznos észrevétele van, kérjük ossza meg velünk, hogy minél hamarabb foglalkozhassunk vele!